Sebastiaan Cové

Sebastiaan Cové, aangenaam. Ik ben een Hagenaar, het hele jaar door op het strand te vinden en dacht altijd dat ik ooit gymleraar zou worden. Uiteindelijk heb ik toch een geweldige baan achter een bureau gevonden, ook al zit ik er nooit lang achter… Sporten is en blijft wel mijn uitlaatklep. De wil om te ‘winnen’ kwam ook goed van pas toen ik 10 jaar geleden in recruitment rolde.

Begonnen bij Tempo Team en daarna een sociaal uitzendbureau opgezet in samenwerking met de gemeente Den Haag. Na 5 jaar aan de bureauzijde de overstap gemaakt naar de toentertijd kersverse recruitment start-up Timetohire. Want dit was wel degelijk iets anders dan een werving & selectiebureau.

Door de jaren heen ben ik als recruiter helemaal gefascineerd geraakt door marketing en ben die werelden gaan combineren. Recruitment en marketing schuren ontzettend dicht tegen elkaar aan en profiteren ook van elkaar als je ze goed weet samen te brengen. In de avonduren had ik dan ook mijn eigen e-commerce bedrijf, en alles wat ik daar leerde paste ik de volgende dag toe bij Timetohire. Nu ben ik als Head of Marketing verantwoordlijk voor de marketing van de Timetohire Group en daarnaast coach en begeleid ik recruitment start-ups via het internationale investeringsvehikel Recruitment Entrepreneur.

Recruitment heeft in de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt, maar nog steeds is het geen standaard thema in de boardroom. Daarom ben ik trots dat we met Recruiters United het beeld en belang van recruitment op de kaart zetten voor zowel aanstormend talent dat bewust voor recruitment als vak kiest tot senior managers die inzien dat recruitment een vaste plek op de agenda verdient.

Functie: Bestuurslid | Head of Marketing Timetohire