Podcast ‘Werken aan groei’ | Indeed

7 maart 2024

De arbeidsmarkt is dynamischer dan ooit. Er staan ons nogal wat veranderingen te wachten. ‘Werken aan groei’, een podcast van Indeed, praat je bij over al deze ontwikkelingen en de toekomst van werk. Vanaf donderdag 7 maart spreekt presentator Jan-Willem Boks elke aflevering een expert over een essentieel onderwerp. Hoe bereik je Gen Z, hoe ziet hun werkende leven eruit? Hoe stel je je kwetsbaar op en waarom is dat zo belangrijk voor meer diversiteit en inclusie? En hoe behoud je personeel in een krappe arbeidsmarkt?

Culinair ondernemer Ron Blaauw en oud-straatvoetbalster Rocky Hehakaija

Dit seizoen komen de meest prangende vragen van dit moment aan bod. “Van effectief communiceren met je team tot het gebruik van AI zonder de menselijke touch te verliezen,” aldus Jan-Willem. “Ook spreek ik culinair ondernemer Ron Blaauw over zijn strategie om topmedewerkers aan te trekken en te behouden. En oud-straatvoetbalster Rocky Hehakaija weet alles over inclusief leiderschap. Elk gesprek geeft praktische inzichten en oplossingen.”

De veelbesproken Gen Z mag uiteraard ook niet ontbreken. Gen Z-expert Laura Bas vertelt over de cruciale rol van deze generatie bij de innovatie binnen bedrijven. “Gen Z is opgegroeid in een wereld waar het normaal is om de ‘waarom vraag’ te stellen, terwijl oudere generaties vaak geen ruimte kregen om te discussiëren. Je ziet vaak dat jongere medewerkers energie verliezen op verouderde processen. Door te luisteren naar hun ‘waarom vragen’ – zoals: waarom moet ik eerst iets uitwerken op een A4’tje en dit langs het management sturen, zodat zij het over 2 weken kunnen bespreken? – krijg je inzicht in de punten waar geoptimaliseerd kan worden,” aldus Laura Bas.

Voorbereid op alle veranderingen

Met een reeks interessante gasten biedt dit seizoen cruciale inzichten en praktische adviezen. Een absolute luistertip voor HR-professionals en werkgevers. “We delen niet alleen ervaringen, maar stimuleren ook groei en vernieuwing, zodat je als werkgever sterk staat in de complexe arbeidsmarkt van vandaag,” zegt Jan-Willem. “De gasten in onze podcast doen het anders en daar kun je van leren. Ze hebben een andere kijk op HR-zaken en wat medewerkers willen. Zo heb je na ongeveer 25 minuten luisteren – de duur van een aflevering – je blik verbreed en denk je na over zaken waar je eerder nog nooit bij stil hebt gestaan.”

Het nieuwste seizoen van de podcast ‘Werken aan groei’ is vanaf donderdag 7 maart te beluisteren via Spotify of je favoriete podcast-app. In dit seizoen hoor je een divers scala aan sprekers, zoals ook voormalig Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet, ex-schaatser en expert op het gebied van vitaliteit Martin Hersman en Talent Strategy Advisor Alvera Lubbers over de beste vacatureteksten.