Nomineer NU jouw kandidaat #MIR2023

14 november 2023

Dit jaar maakten we op dinsdag 14 november tijdens de Employer Branding Summit de kick off bekend van de verkiezing tot Meest Invloedrijke Recruiter. Alweer de 15e editie! Ons derde lustrum!

Wie wordt in 2023 de opvolger van Eugène van den Hemel van Jobs voor Humanity, winnaar van de juryprijs en #MIR2022? Vorig jaar kende de jury een prijs toe aan Strictly People in de categorie Recruitment Team én aan Kim Werensteijn in de categorie Recruitment Marketing. Deelt de jury in 2023 weer extra prijzen uit? De jury bepaalt dat ieder jaar namelijk zelf op basis van de kwaliteit van de inzendingen.

En wie worden er door het publiek verkozen tot de winnaars van dit jaar? Vorig jaar mocht Pien van den Boer van Timetohire zich dé winnares noemen in de categorie Talent. Wie wordt dit jaar verkozen tot het veelbelovende talent van de recruitmentwereld? En wie wordt de opvolger van Roy Fasen in de categorie Interim? In 2022 riep het publiek Eugène van den Hemel uit tot de winnaar van de categorie Agency. Wie pakt deze prijs in 2023? In de categorie Marketing was Kim Werensteijn de winnaar in 2022, wie wordt dan in 2023? En wie volgt Jeroen de Wit op in de categorie Corporate? En wie wint er in de categorie Sourcing? Vorig jaar ging die eer naar Alla Pavlova van Riot Games, wie neem het stokje van haar over? En wie volgt Wortell op in de categorie Recruitment Team?

Ook dit jaar werken we met een nominatieronde en een stemronde. Maar de nominatieronde pakken we dit jaar anders aan. Benieuwd? Lees dan snel verder om uit te vinden wat we dit jaar anders doen!

Verandert er dit jaar veel? Nou, best wel!

 1. Genomineerden blijven geheim tot stemronde. In 2022 maakten we alle genomineerden direct bekend. In 2023 doen we dat niet. Tot de stemronde blijven alle genomineerde kandidaten anoniem.
 1. Voorlichtingsbijeenkomst voor genomineerden vlak voor de stemronde. Vlak voordat de stemronde begint en de genomineerden uit de anonimiteit raken, organiseren we een voorlichtingsbijeenkomst voor alle genomineerden. We vertellen wat ze kunnen verwachten en wat er staat te gebeuren, zo gaan ze goed voorbereid de verkiezing in. De voorlichtingsbijeenkomst is ook hét moment om aan te geven of je door wilt gaan met de verkiezing. Soms zijn er ook genomineerden die, ondanks dat ze blij en trots zijn dat ze genomineerd zijn, niet mee willen of kunnen doen aan onze verkiezing.  Nu ze tot de stemronde anoniem zijn, bied je deze genomineerden zo een chique uitweg.
 1. Wisseling van de wacht in de Vakjury. Als vertegenwoordiger van de winnaars van de verkiezing volgt Eugène van den Hemel (winnaar 2022) dit jaar Wim Dammans (winnaar 2021) in de jury op. Wim, dank voor je deskundige oordeel in 2022!

Daarnaast kunnen we dit jaar voor de vakjury ook weer rekenen op:

 1. Samenwerking met Recruiters United. De verkiezing ‘Meest Invloedrijke Recruiter’ is bij veel mensen binnen ons vakgebied al bekend, maar we willen natuurlijk zo veel mogelijk vakgenoten bereiken. Als hét grootste netwerk van arbeidsmarktprofessionals is Recruiters United dé partner om dat te bereiken. Daarom kun je dit jaar ook op de website van Recruiters United stemmen op onze genomineerde kandidaten. Bij Recruiters United weten ze precies wat er speelt binnen ons vakgebied, organiseren ze allerlei evenementen én hebben ze net als wij bij deze verkiezing het doel om vakgenoten bij elkaar te brengen en kennis op het recruitmentvak te delen. Dan is het ontzettend mooi dat je nu samen de schouders eronder kunt zetten en een succesvolle 15e editie van de verkiezing kunt neerzetten.
 1. Nieuwe partner. Dit jaar kunnen we Jobsrepublic verwelkomen als onze nieuwe sponsor voor de categorie Recruitment Marketing. Jobsrepublic neemt het stokje over van Talmark, die jarenlang de sponsor was van deze categorie. We willen Talmark bedanken voor hun grote steun de afgelopen jaren en we zijn blij dat Jobsrepublic als nieuwe partner zich wil verbinden aan deze categorie. Dus welkom! Uiteraard zijn we ook super blij dat Cammio, Carerix, Compagnon, Independent Recruiters, Artra, Textkernel en TimetoHire ook dit jaar weer onze partners zijn voor de categorieën Overall, Agency, Interim, Corporate, Recruitment Talent, Sourcing en Recruitment Team. Dank voor jullie hernieuwde steun!

Wat moeten de genomineerden ook alweer doen om mee te kunnen doen?

Vijf video-vragen beantwoorden op het Cammio-videoplatform.

Waarom hadden we voor video gekozen? Om twee redenen.

 1. Omdat iedereen dan mee kan doen. En niet alleen de recruiters die een grote backoffice hebben, die voor hen een dikke case kunnen uitwerken.
 2. En omdat alle genomineerden dan hun kwaliteit kunnen laten zien tijdens de verkiezing en niet alleen de winnaars na afloop.
  De antwoorden op video worden zowel aan het publiek (in het stemformulier) als aan de jury ter beschikking gesteld. Op basis daarvan kunnen beide hun (categorie)winnaars kiezen.

Wat zijn die vijf vragen ook alweer?

 1. Wat is je grootste recruitment-succes van het afgelopen jaar geweest?
 2. Wat is je belangrijkste recruitment-innovatie van het afgelopen jaar geweest?
 3. Wat heb je het afgelopen jaar gedaan om bij te blijven in het vak
 4. Hoe heb jij je kennis over het vak het afgelopen jaar binnen én buiten je bedrijf gedeeld?
 5. Wat is volgens jou de belangrijkste recruitment trend voor 2024?

Timeline #MIR2023

Dinsdag 14 november 2023 – Kick off van #MIR2023 tijdens Employer Branding Summit
Dinsdag 14 november 2023 – Vrijdag 15 december 2023 middernacht: Nominatieronde
Woensdag 13 december 2023 – Voorlichtingsbijeenkomst genomineerden bij Cammio in Den Haag
Dinsdag 19 december 2023 – Bekendmaking genomineerden en start van de campagne door genomineerden
Dinsdag 19 december 2023 – Woensdag 24 januari 2024 middernacht: Stemronde voor publieksprijs
Dinsdag 19 december 2023 – Donderdag 11 januari 2024 middernacht: Periode voor het insturen van de antwoorden op de vijf videovragen voor deelname aan de Juryprijs
Vrijdag 12 januari 2024 – Woensdag 24 januari 2024: Beoordeling videovragen door de jury en juryberaad
Vrijdag 26 januari 2023: Award Uitreiking – Huize Frankendael (16.00-20.00 uur)

En nu nomineren!
Hoe? Door in onze SurveyMonkey enquête de nominatie van jouw recruitmentheld(in) in te voeren. Dat kan door op de grote button onder dit artikel te klikken. Die brengt je direct naar de enquête op SurveyMonkey.

LET OP:

Vermeld de volgende gegevens over de genomineerde en jezelf om je nominatie geldig te maken:

 • de voor- en achternaam van de recruiter, bij de team award graag de naam van de teammanager
 • link naar LinkedInprofielvan de genomineerde recruiter
 • de categorie waarvoor je de recruiter nomineert (agency, corporate, interim, marketing, talent of team),
 • de contactgegevens van de genomineerde
 • dat je toestemming hebt van de genomineerde om deze te nomineren en de contactgegevens te delen
 • maar ook je motivatie,
 • uiteraard vermeld je ook jouw volledige naamfunctie, werkgever, een link naar je professionele profiel en je contactgegevenswant je staat voor je nominatie.

Scroll door in Survey Monkey, want het zijn zes (6!) vragen! Let op, het is dus GEEN stem, maar een nominatie. Stemmen kan pas vanaf 19 december.

Anders dan vorig jaar is het niet mogelijk om real time de genomineerden te checken om te kijken of jouw kandidaat er al tussen staat. Wel kun je het aantal genomineerden per categorie zien. De genomineerden blijven immers anoniem tot aan de stemronde. De nominatie stopt voor de start van de verkiezing. Dus nomineer vóór 15 december!