Meest Invloedrijke Recruiter 2023 bekend

28 januari 2024

Frederique Thans (Timetohire/Schiphol) wint Juryprijs voor Meest Invloedrijke Recruiter in 2023, Maud Hoenderkamp (BDO) wint de Publieksprijs voor Meest Invloedrijke Recruiter 2023 en Jury kent in categorie Talent extra prijs toe aan Emma Grobben (Achmea).

Voor de vijftiende keer op rij is dit jaar de verkiezing “Meest Invloedrijke Recruiter” gehouden. Bij dit derde lustrum was het een co-productie van EmploIT en onze beroespvereniging Recruiters United. Tijdens deze jaarlijks terugkerende verkiezing strijden genomineerde recruiters om de felbegeerde eer de meest invloedrijke recruiter van het jaar te worden. Vandaag zijn zowel de winnaars van Publiekprijs als de winnaars van Juryprijs bekend gemaakt. De winnaars hebben tijdens het Award Event in Huize Frankendael hun prijzen in ontvangst genomen.

Na een ongekend spannende strijd is Frederique Thans (Timetohire/Schiphol) door de vakjury tot overall en Meest Invloedrijke Recruiter uitgeroepen. Maud Hoenderkamp (BDO) is met een meerderheid van de publieksstemmen dé overall winnaar van de Publieksprijs #MIR2023. In de Categorie Talent deelde de vakjury een extra prijs uit. De vakjury oordeelde dat Emma Grobben de beste antwoorden had op hun video-vragen.

De Verkiezing Meest Invloedrijke Recruiter 2023

Alle ingrediënten voor een spannende en succesvolle verkiezing waren ook dit jaar weer aanwezig. En maakten 26 genomineerden voor de Juryprijs, 31 genomineerden voor de Publieksprijs en meer dan 8.300 stemmen deze verkiezing tot een bloedstollende strijd. Tot op het laatste moment was het in verschillende categorieën een verrassing wie van de genomineerden uiteindelijk op de meeste stemmen van het publiek kon rekenen én wie er door de vakjury tot winnaar van de verkiezing uitgeroepen zou worden.

Een Juryprijs en een Publieksprijs

Bij de verkiezing van Meest Invloedrijke Recruiter wordt er zowel een Publieksprijs als een Juryprijs uitgedeeld. Genomineerde kandidaten geven zelf aan of ze in aanmerking willen komen voor de Publieksprijs, voor de Juryprijs of voor beiden. Dit jaar deden 25 kandidaten mee voor zowel de Publieksprijs als de Juryprijs, 1 kandidaat deed alleen mee aan de Juryprijs en 6 kandidaten kozen ervoor om mee te dingen voor alleen de Publieksprijs. De Publieksprijs gaat naar de genomineerde recruiter, die de meeste stemmen overall heeft verkregen, daarnaast is er per categorie (Agency, Corporate, Interim, Talent, Sourcing, Recruitment Marketing en Team) ook een winnaar. Wie de meeste stemmen heeft in een categorie, is de winnaar van die categorie.

Voor de Juryprijs beoordeelt een vakjury vijf video-vragen die de genomineerde recruiters via het videointerviewplatform Cammio hebben beantwoord.

De uitdagende taak om uit al deze video-antwoorden een winnaar te kiezen, lag dit jaar bij de vakjury die bestond uit Annelies Graafland (Recruitment Manager BDO en bestuurslid van Recruiters United)Marco Hendrikse (manager Marketing & Content bij artra en hoofdredacteur Flexmarkt), Koen Roozen (docent (Strategisch) Recruitment aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en Partner HetRecruitingKantoor en HetMobiliteitKantoor) en Eugène van den Hemel (winnaar #MIR2022).

 

Meest Invloedrijke Recruiter & Recruitment Talent

Na uitvoerig beraad heeft de vakjury Frederique Thans uitgeroepen tot de overall winnaar van de verkiezing. Emma Grobben mag zich dit jaar van de jury uitroepen tot hét Meest Invloedrijke Talent. Zij werd door de vakjury uitgeroepen tot de winnaar in de categorie Recruitment Talent.

Bij de publieksprijs was het tot op het allerlaatste moment spannend. Er is massaal gestemd en het tellen van zo’n 8.300 stemmen ging met de hulp van “MIR-notaris” Rogier van Meer ongekend snel. Meer dan 2000 stemmen bleken ongeldig. Na een nek-aan-nekrace tussen Rob Maas, Maud Hoenderkamp en Emma Grobben, ging uiteindelijk Maud Hoenderkamp van BDO er met de overall Publieksprijs vandoor en kreeg zij daarnaast ook in de categorie Talent de meeste stemmen van het publiek.

Winnaars per categorie #MIR2023

Agency Recruitment – Anthony Oudshoorn van Boost Your Recruitment

Corporate Recruitment – Rob Maas van IKEA

Interim Recruitment – Chantal Roelofsen

Sourcing – Martin Kupers van Recruit4Work

Recruitment Talent – Maud Hoenderkamp van BDO

Recruitment Marketing – Tessa Sintenie van Sparkling People

Recruitment Team – NS o.l.v. Claudia Zwitser

 

2023 was weer een mooi jaar

Initiatiefnemer en organisator Bas Westland en Arjan Elbers, voorzitter van Recruiters United, kijken met veel plezier terug op deze verkiezing. Bas Westland: “Zoals elk jaar was ook 2023 weer een heel bijzonder jaar. Allereerst natuurlijk omdat dit dé 15e editie was van deze verkiezing. Het is mooi dat we met deze verkiezing al 15 jaar ons mooie vakgebied vieren. Sinds dit jaar krijgen we daarbij ondersteuning van Recruiters United.”

Arjan Elbers: “We willen met onze verkiezing zoveel mogelijk vakgenoten bereiken en dan is Recruiters United, hét grootste netwerk van arbeidsmarktprofessionals, daarbij natuurlijk de aangewezen partner. En dat we meer vakgenoten hebben kunnen bereiken, blijkt wel uit de ruim 8.300 stemmen die er dit jaar zijn uitgebracht! Dat is enorm.”

Nieuw bij de verkiezing was dit jaar dat we de genomineerde kandidaten tot net voor het begin van de stemronde geheim hebben gehouden. Tijdens een voorlichtingsbijeenkomst waarbij we de genomineerden verteld hebben wat ze konden verwachten, konden genomineerden dan ook aangegeven of ze wel of niet mee wilden doen aan de verkiezing. Van de 34 genomineerde kandidaten, accepteerden 32 kandidaten hun nominatie. De ondersteuning van Recruiters United en de anonimiteit van de kandidaten tot aan de stemronde is zo goed bevallen dat we dat er ook in gaan houden bij de volgende verkiezing.

En dat we ook dit jaar weer kunnen rekenen op onze partners is natuurlijk fantastisch. Onze partners artra, Cammio, Carerix, Compagnon, Independent Recruiters, Jobsrepublic, Textkernel en Timetohire ook dit jaar weer een enorme bijdrage geleverd aan deze verkiezing. Elke partner vertegenwoordigt een vakgebied: Jobsrepublic is partner voor de Recruitment Marketing Award, Compagnon voor onze Interim-Recruiter Award, artra voor onze Recruitment Talent Award, Independent Recruitment vertegenwoordigt de Corporate Recruiter Award, Carerix zorgt voor de Agency Recruiter Award, Timetohire voor onze Team Award en Cammio voor de overall Awards.

Ook hebben we dit jaar de verkiezing weer af kunnen sluiten met een mooi event in Huize Frankendael. Zo nam Jesse Geul (Recruiter, Spreker, LinkedIn TopVoice met meer dan 90K volgers) ons mee in zijn visie op het vakgebied en werden daarna de prijzen onder begeleiding uitgereikt aan de winnaars.

De Award-uitreiking startte met uitreiken van de Publieksprijzen. De sponsoren van de verschillende categorieën reikte de prijzen uit aan de winnaars. Zo overhandigde Jan Bernhart van Independent Recruiters de Publieke Corporate Award aan Rob Maas. Chantal Roelofsen ontving haar Publieke Interim Award van Hedwig van Gastel van Compagnon, Omar el Harrouni van Carerix reikte de Publieke Agency Award uit aan Anthony Oudshoorn, waar Marco Hendrikse van artra Maud Hoenderkamp feliciteerde met haar tweede prijs van de middag, de Talent Award. De Award van de Marketing Categorie werd uitgereikt door Eric van Bourgonje van Jobsrepublic aan winnares Tessa Sintenie en Martin Kupers kreeg zijn Award in de categorie Sourcing overhandigd door Sanne IJspeerd van Textkernel. De Team Award werd door Milad Zandi van Timetohire overhandigd aan teamcaptain Claudia Zwitser en team NS.

Na een korte onderbreking werden de meest felbegeerde awards uitgereikt. Sandhna Chintoe overhandigde de overall Publieksprijs voor Meest Invloedrijke Recruiter van 2023 aan Maud Hoenderkamp van BDO, haar tweede van de dag. Eugéne van den Hemel, dé winnaar van #MIR2022 overhandigde de overall Jury prijs uit aan Frederique Thans (overall Meest Invloedrijke Recruiter 2023 Juryprijs), voorafgegaan door Koen Roozen die de tweede Juryprijs uitreikte aan Emma Grobben (Meest Invloedrijk Talent 2023).

Het is mooi om te zien hoe de Verkiezing ook dit jaar weer ontzettende leefde binnen ons vakgebied. Dat zagen we niet alleen terug in de nominaties, maar ook in het aantal stemmen en het enthousiasme van de kandidaten en sponsoren. Dat belooft veel voor het volgende jaar. Op naar de 16e editie!”

Over de verkiezing “Meest Invloedrijke Recruiter”

De verkiezing ”Meest Invloedrijke Recruiter” is een initiatief van Bas Westland, hoofdredacteur van de blog EmploIT.nl én Recruiters United. De verkiezing wordt sinds 2009 jaarlijks gehouden. Eerdere overall winnaars zijn: Eugène van den Hemel (2022 – overall Juryprijs), Wim Dammans (2021 – overall Juryprijs), Marcel Borst (2020 – overall Juryprijs), Arnold Jansen (2019 – overall Juryprijs), Fleur Aalbrecht (2019 – overall Publieksprijs), Michelle Thijssen (2018 – Publieksprijs), Monique de Jong en Luna Kucinskaite (2018 – Juryprijs), Caspar Kipp (2017 – Publieksprijs), Tamara Rood (2017 – Juryprijs), Joris van den Beuken (2016), Koos Würzer (2015), Rob van Elburg (2014), Britt van Capelleveen (2013), Nicole van Thoor (2012), Wesley Hendriks (2011), Kay Goedhardt (2010) en Roos van Vugt (2009).

De Meest Invloedrijke Recruiter van het jaar word je niet zomaar. Om mee te kunnen doen aan deze verkiezing van EmploIT.nl en Recruiters United moet je genomineerd worden door je vakgenoten, klanten of kandidaten in de categorieën Agency, Corporate, Interim, Talent, Recruitment Marketing, Sourcing en Recruitment Team. Per organisatie is één genomineerde kandidaat toegestaan. Na de nominatieronde volgt er een verkiezingsronde, daarbij staan een Publieksprijs én een Juryprijs op het spel.

Genomineerde kandidaten blijven anoniem tot de stemronde en bepalen zelf of ze meedoen aan de Juryprijs, aan de Publieksprijs of aan beiden. Genomineerden die deelnemen aan de strijd om de Publieksprijs kunnen na de nominatieronde campagne voeren om stemmen te werven. Per categorie kan er een stem op één van de genomineerde kandidaten uitgebracht worden en er kan een stem worden uitgebracht voor de overall winnaar. Meer dan één keer stemmen is niet toegestaan en anoniem stemmen mag ook niet. Alles in het kader van transparante verkiezingen.

Genomineerden die meedingen naar de Juryprijs laten hun kwaliteiten aan een vakjury zien door het beantwoorden van vijf video-vragen die betrekking hebben op resultaten binnen het vakgebied, innovatiekracht, het verwerven en delen van kennis en de visie van de genomineerden. Een vakjury beoordeelt deze antwoorden op de videovragen om vervolgens één van de genomineerde kandidaten tot overall winnaar uit te roepen. Daarnaast kan de jury ook besluiten om een genomineerde kandidaat in zijn of haar categorie tot winnaar uit te roepen.