Employer Branding Summit 2022

Het grootste employer branding event van het jaar komt er weer aan! Het thema dit keer is Moments that matter. Wat heeft dat met employer branding te maken? Nou, weet je nog dat je besloot op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging, of de eerste dag in je nieuwe baan, de dag dat je promotie kreeg, of de dag dat je je baan opzegde? Vaak vergeten organisaties stil te staan bij deze momenten die voor jou, je medewerkers en collega’s, zo belangrijk zijn.

Tijdens de Employer Branding Summit 2022 ga je op zoek naar de ‘moments that matter’. Want alles start met een gevoel, een gevoel dat we proberen te vangen in verhalen, waarmee we het juiste talent willen raken en overtuigen om in gesprek te gaan.

Dit jaar verruilen we de Philharmonie in Haarlem voor 1931 in Den Bosch! Meld je nu aan en verzeker je van een plek.

Tijdens de borrel kun je het Nederlands voetbalelftal aanmoedigen bij de wedstrijd tegen Quatar. In onze Oranje Experience kun je vanaf de tribune de wedstrijd op grote schermen live volgen.

 

 

Aanmelden

Je kunt je via het formulier hier rechts aanmelden voor dit event. Deelname is gratis voor leden en niet-leden betalen 443 euro per persoon.

Programma

10.00
Opening door Richard van Kray

Recruitment is een vak waar je bij uitstek van betekenis kunt zijn voor mensen. Doe je dat op de juiste manier, dan win je naast vertrouwen ook een loyale fan. Juist door dicht bij jezelf te blijven is het mogelijk om een betekenisvolle relatie aan te gaan met zowel klant als kandidaat en je te onderscheiden.

10.20
Keynote Tom Haak

Volgens Tom Haak van het HR Trend Institute gebruiken managers en medewerkers vaak terminologie die organisaties gelijkstelt aan machines: een organisatie moet “geolied” lopen en altijd wordt er gehamerd op efficiëntie en kostenreducering. Maar organisaties zijn geen machines, ze moeten juist in staat zijn mee te bewegen met de heersende HR-trends en persoonlijkheid van medewerkers om te kunnen overleven. Wie wil wat en dat vervolgens zo goed mogelijk faciliteren. Daarom is het onderwerp van de Employer Branding Summit, moments that matter, Tom ook zo op het lijf geschreven. Tom vertelt jou hoe je belangrijke HR trends kunt gebruiken om echte moments that matter voor te realiseren.

11.15
Break-out ronde 1; keuze uit 3 break-outs

1. Refugee Talent Hub

Een ontmoeting met de juiste persoon, iemand die bereid is voorbij je cv te kijken kan letterlijk een life changing moment zijn in iemands leven. Dat geldt voor elke werknemer, en zeker voor iemand met vluchtelingenachtergrond. Want tussen vluchtelingen en werk staan allerlei obstakels. Obstakels op individueel niveau, op werkgeversniveau en algemeen maatschappelijk niveau. Dat is zonde, want hierdoor missen we talenten van duizenden waardevolle arbeidskrachten die dolgraag aan het werk willen. Wat zijn die obstakels en hoe kom je daar doorheen? Wat kun je als recruiter doen? Wat is er nodig voor een succesvolle match? Hoe zorg je dat medewerkers met een vluchtelingenachtergrond blijven en doorstromen binnen je organisatie? Hoe doen werkgevers zoals IKEA, Arcadis en Rabobank dat? En wat is een canvas plafond nou weer? In een interactieve workshop gaat de Refugee Talent Hub in gesprek over deze en andere vragen. Reken op een dynamische sessie vol praktische handvatten, inzichten, tips en tricks.

2. Indeed

Het nieuwe (ab)normaal.
De Nederlandse arbeidsmarkt is sterk in transitie. De schaarste aan talent stijgt onverminderd en werkgevers halen alles uit de kast om tijdig de juiste mensen aan te trekken.
In deze sessie bespreekt Arjan Vissers, Senior Talent Strategy Advisor bij Indeed, welke ontwikkelingen we momenteel zien en welke verschuivingen er plaatsvinden. Waar liggen de kansen en welke risico’s komen hierbij kijken?
Kom ook en ontdek:
• Hoe je kunt inspelen op de huidige ontwikkelingen om zo talent aan te trekken en te behouden
• Dat salaris en flexibiliteit belangrijk zijn, maar dat je nog veel meer kunt doen voor je medewerkers
• Manieren waarop je medewerkers kunt helpen bij belangrijke momenten in hun leven

3. Minsterie van Defensie

Generatie D
Serieuze dreiging in de wereld. Oorlogsgeweld binnen de grenzen van Europa. En een binnenlandse arbeidsmarkt die compleet op drift lijkt. Het zijn – op zijn zachtst gezegd – uitdagende tijden voor wie werft voor de krijgsmacht. Paul Klaessen, hoofd Arbeidsmarktcommunicatie bij Defensie, geeft inzage in de aanpak van de immense opdracht om jaarlijks 5000 jonge mensen te werven – binnen zeer verschillende doelgroepen, met uiteenlopende niveaus en vakgebieden. Dat vraagt om maatwerk in doelgroepgerichte communicatie. En tegelijkertijd om een sterke samenhangende campagnestrategie, waarbij alle communicatie optelt tot één gezamenlijk sterk merk op de arbeidsmarkt.
Paul Klaessen, eerder verantwoordelijk voor de Landmacht-campagne Geschikt/Ongeschikt, laat ons meekijken met de nieuwe, Defensie brede arbeidsmarktcampagne rondom Generatie D. Een mentaliteitscampagne, over de generaties heen, die de verbinding legt tussen jongeren, professionals en de wereld van Defensie. Paul Klaessen: ‘We slechten de muren tussen jouw wereld en die van de krijgsmacht. Ik ben ervan overtuigd dat we uiteindelijk voor hetzelfde staan: we willen samenwerken, bijdragen aan iets groters, en daarvan leren. Daarin vinden we elkaar.’
Samen met een hecht team van 17 enthousiaste medewerkers en een aantal externe bureaus haalt Defensie alles uit de kast om voldoende instroom van onderaf te realiseren. Paul Klaessen: “Slim clusteren en sterk vanuit doelgroepen denken, maakt dat we succesvol kunnen zijn, ook nu de arbeidsmarkt op hol geslagen lijkt te zijn. Alles begint met je inleven in wat jongeren willen. Dát houdt dit werk geweldig”.

12.05
Zoet & koffie
12.20
Keynote Kim Jansen

We werken met steeds meer generaties op de werkvloer en een groeiende generatiekloof. Daarnaast hebben we ook te maken met een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Het binden & behouden van personeel wordt daarom steeds belangrijker en uitdagender. Employer branding dus ook!
Generatie expert Kim Jansen is een van de keynotes en gaat in op vragen als: wie zijn deze generaties en waar liggen hun behoeftes? Wat betekent dit voor Employer branding, interne en externe arbeidsmarktcommunicatie? Hoe kun je een organisatie zo positioneren dat mensen er willen komen en blijven werken?
Kim geeft je concrete voorbeelden, casussen en tips die jij meteen kan toepassen in je werk. Het belooft een dynamische en interactieve presentatie te worden!

13.00
Lunch
13.50
Break-out ronde 2; keuze uit 3 break-outs

1. Mollie

Tjeerd van den Berg heeft bij organisaties als Philips, PVH en Nike gebouwd aan het Employer Brand en is nu verantwoordelijk voor het employer brand van Mollie. En dat is dingen anders doen dan anderen; namelijk het creëren van een cultuur die geen genoegen neemt met alles minder dan ‘love’. Dat is de drijfveer achter alles wat we doen. Van hoe we samenwerken tot de impact die we hebben voor onze klant – door onze producten en services. Dit alles is onderdeel van onze onze missie om niet alleen ‘the world’s most loved financial services provider te worden’, maar ook ‘the world’s most loved employer’. Driven by love. Dat is de belofte achter het employer brand van Mollie. De focus in onze break-out zal liggen op hoe deze belofte tot uiting komt in de momenten die ertoe doen (“moments that matter”) voor talent, gedurende het gehele proces van kandidaat tot medewerker.

2. Rituals

3. nnb

 

14.40
Smoothy break
14.55
Keynote Moniek Tiel Groenestege, Business Models Inc.

Hoe blijf je relevant, als bedrijf en als persoon in een snel veranderende wereld met continue veranderende klantbehoeften en een boel technologische ontwikkelingen? Waar creëer jij waarde als persoon en bedrijf en voor talent van vandaag en morgen? Hoe kun je de verschuiving maken naar een andere manier van denken en doen? Welke nieuwe tools, vaardigheden en mindset heb je daarvoor nodig? Moniek staat klaar om je hier alles over te vertellen. Dit gecombineerd met pakkende voorbeelden uit verschillende industrieën, inspiratie uit verschillende business modellen en interactie met het publiek zorgen voor een inspirerende en energieke sessie vol met aha-momenten.

15.45
Wrap-up
16.00
Borrel

Met de WK wedstrijd Nederland – Quatar op grote schermen.

Sprekers

Paul KlaessenMinisterie van Defensie
Tjeerd van den BergMollie