De top 3 | artra | oktober

12 oktober 2023

Marco Hendrikse selecteert iedere maand de drie leukste en interessantste artikelen die op het blog van artra verschijnen. Deze maand aandacht voor sollicitanten die slim gebruik maken van ChatGTP, hoe je medewerkers echt ambassadeur maakt van jouw organisatie en nu eens echt alle vooroordelen over oudere medewerkers de deur uit.

Sollicitanten gebruiken ChatGPT om cv en brief te verbeteren

Het is natuurlijk helemaal niet zo vreemd dat sollicitanten ChatGPT gebruiken om bijvoorbeeld hun motivatiebrief aan te scherpen of hun cv vorm te geven. Als recruiter gebruik je immers ChatGTP ook in je voordeel. Toch waarschuwen onderzoekers van Kaspersky er wel voor. Het zou kunnen leiden tot catfishing. Als ChatGTP het cv wat opleukt is het verleidelijk om dat te laten staan. Recruiters moeten dat in hun achterhoofd houden. Lees hoe sollicitanten ChatGTP in hun voordeel gebruiken en waar je als recruiter op moet letten.

Zo maak je ambassadeurs van je medewerkers

Medewerkers die ambassadeur zijn van hun werkgever. Dat wil je als recruiter natuurlijk. Medewerkers die aan iedereen vertellen hoe gaaf het is om te werken voor juist deze werkgever. Mooiere reclame is er niet voor het werkgeversmerk. Je kunt natuurlijk dat ambassadeurschap wel een beetje bevorderen. Lees hier de 10 stappen om van je medewerkers ambassadeurs te maken.

Weg met alle vooroordelen over oudere medewerkers!

Stiekem, of zelfs (ongemerkt) openlijk (sla er de vele vacatureteksten maar op na), komt leeftijdsdiscriminatie nog veel voor. Doodzonde natuurlijk, want oudere medewerkers zijn hard nodig om al die openstaande vacatures te vervullen. En bovendien zijn ze vaak van meerwaarde voor de organisatie. En dan blijken ook nog eens al die vooroordelen op niets gebaseerd. Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor. Weg dus met al vooroordelen over oudere medewerkers!