De top 3 | artra | november

2 november 2023

Marco Hendrikse selecteert iedere maand de drie leukste en interessantste artikelen die op het blog van artra verschijnen. Deze maand aandacht voor de bevlogen bureaurecruiter van het jaar Stéphanie Berris, werven via Spotify en langdurig werkzoekenden die maar geen kans krijgen op de arbeidsmarkt.

Hoe ‘Bureaurecruiter van het jaar’ Stéphanie Berris met een open blik werft

Eerder dit jaar werd Stéphanie Berris zowel door een vakjury als het publiek tot Bureaurecruiter van het jaar verkozen.  Ze combineert haar twee favoriete rollen als loopbaanadviseur en recruiter en noemt zichzelf ‘hearthunter’. Ze staat voor verdere professionalisering van het recruitmentvak. Wat drijft haar? Wat is haar visie op het vak? Je leest het in dit uitgebreide interview.

Doe het eens anders: werven via Spotify of sourcen op YouTube

Spotify heeft in Nederland miljoenen gebruikers. En via Spotify ads kun je de helft daarvan, de gebruikers die niet betalen voor de dienst, bereiken. Je kunt zelfs targeten op postcode. Dat biedt wervingsmogelijkheden. Daarnaast kun je via een slimme tool alle video’s op YouTube doorzoeken op keywords. In een mum van tijd kun je zo interessante profielen naar boven toveren. Ga er vooral mee experimenteren.

Ondanks personeelstekort worden langdurig werkzoekenden niet uitgenodigd voor sollicitatiegesprek

Uit onderzoek blijkt dat zestigplussers, langdurig werkzoekenden zonder (passende) opleiding en de minder taalvaardigen een lagere kans hebben op een sollicitatiegesprek. Ondanks dus een enorme krapte op de arbeidsmarkt en het feit dat het om banen rondom het minimumloon gaat. ‘Zachte’ factoren zijn belangrijk in de overweging van werkgevers om iemand uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek, maar lijken onvoldoende om het gebrek aan een diploma van langdurig werkzoekenden te compenseren. Lees hier waarom mensen wel of niet uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek en wat je zelf als recruiter of werkgever kunt doen om barrières weg te nemen.