De top 3 | artra | maart

15 maart 2024

Marco Hendrikse selecteert iedere maand de drie leukste en interessantste artikelen die op het blog van artra verschijnen. Deze maand aandacht voor Frederique Thans en Emma Grobben die in de prijzen vielen bij de verkiezing Meest Invloedrijke Recruiter 2023. Verder aandacht voor internationale studenten. Waarom blijven ze in Nederland of waarom vertrekken ze juist?

Waar slaat jouw kandidaat op aan?

Eind januari werd Frederique Thans door de jury verkozen tot Meest Invloedrijke Recruiter 2023. En dat was natuurlijk niet zomaar. Ze heeft originele ideeën en weet dat goed onder woorden te brengen. Een gesprek met Frederique over je verdiepen in de doelgroep, het 30-secondenspel en een menukaart voor arbeidsmarktcommunicatie-activiteiten. Lees het verhaal van de bevlogen recruitment marketeer hier.

Recruiter, wat doe je met stagiairs?

Emma Grobben wist met haar verhaal de jury te overtuigen van haar kwaliteiten. Ze won de award in de categorie Recruitmenttalent van de verkiezing Meest Invloedrijke Recruiter 2023. In dit interview gaat ze uitgebreid in op haar missie om stagairs nog belangrijker te maken. Wist je dat er een tekort aan stageplaatsen is? Dat moet veranderen volgens Emma. Daar probeert ze dus leidinggevenden continu -en met succes- van te overtuigen. Daarnaast staat ze onder andere stil bij de rol van ChatGPT in recruitment.

Redenen voor internationale studenten om in Nederland te blijven of juist te vertrekken

Ieder jaar komen tienduizenden buitenlandse studenten in Nederland studeren. Vijf jaar na afstuderen woont een kwart van die studenten nog hier. Voor veel recruiters zijn deze internationale studenten een interessante doelgroep. Waar kun je bij de werving van deze kennismigranten op inspelen? Waarom blijven ze hier? Of waarom gaan ze juist weg. Lees hier meer over de push- en pullfactoren van internationale studenten.