De top 3 | artra | februari

23 februari 2024

Marco Hendrikse selecteert iedere maand de drie leukste en interessantste artikelen die op het blog van artra verschijnen. Deze maand aandacht voor het werven van die nieuwe generatie die nu de arbeidsmarkt betreedt, de duizelingwekkende ontwikkeling van sociale media waar recruiters hun voordeel mee kunnen doen en een inwerk cheat-cheat voor recruiters die bij een organisatie terecht komen zonder (goed georganiseerde) recruitmentfunctie.

Welke sociale media zijn voor recruiters het meest interessant?

Sociale media, wie kan er nog zonder? Vrijwel iedereen maakt gebruik van sociale media, wordt erdoor beïnvloed en consumeert er content. In het kader van ‘vissen waar de vissen zitten’ is het onontkoombaar dat recruiters, sourcers, recruitment marketeers en employer brandspecialisten actief zijn op sociale media. Welke media groeien en welke worden juist minder populair? Waar gaan jongeren (vooral) naartoe? Lees hier waar je je hengel uit moet gooien.

Interessante inzichten voor het werven ven Generatie Z

Wat vinden jongeren belangrijk als ze naar een baan gaan zoeken? Waar letten ze  op? Wat is een echte turn off? Generatie Z betreedt nu de arbeidsmarkt en dat is werkgevers niet ontgaan. Er zijn zelfs vooroordelen over deze nieuwe generatie op de arbeidsmarkt. Voor LinkedIn was dit aanleiding om eens goed in de wensen van deze gen z’ers te duiken. Waar moet je als recruiter op letten als je jongeren werft?

Het 1-pagina inwerkplan voor recruitmentmanagers die nieuw binnenkomen bij een start-up

Adriano Herdman is talent strategist. Hij heeft een cheat-sheet op 1 A-4tje in elkaar gezet voor Talent Acquisition Managers die starten bij een start- of scale-up waar nog geen (interne) recruiter zit. Alles rondom recruitment moet dan dus nog min of meer opgebouwd worden. Maar waar en hoe start je dan? Dat heeft Herdman overzichtelijk weergegeven in dit cheat-sheet.