De top 3 | artra en de Academy for Recruitment | april

13 april 2023

Marco Hendrikse selecteert iedere maand de drie leukste en interessantste artikelen die op de blogs van artra en de Academy for Recruitment verschijnen. Deze maand een interview met de winnaar van de verkiezing Meest Invloedrijke Recruiter, solliciteren in de Metaverse en een persoonlijk verhaal over ‘referral recruitment gone wrong’.

Recruitment in de kringloopwinkel.

In februari werd Eugène van den Hemel verkozen tot Meest Invloedrijke Recruiter 2022. Deze zeer bevlogen recruiter heeft echt oog voor de medemens met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hij ziet het als zijn missie om Nederlandse werkgevers te overtuigen van nut en noodzaak van inclusie en diversiteit. Daarom ook gaat hij bij de voedselbank en de kringloopwinkel op zoek naar kandidaten. Op 25 april staat Eugène op het podium van het Kickstart-event in Bussum. Lees nu alvast wat hem drijft.

Onbegrensd solliciteren in de Metaverse

De Metaverse is geen science-fiction. Er wordt al heel wat geëxperimenteerd in de Metaverse. Zo zijn er virtuele rechtszaken en is het sinds december mogelijk om te solliciteren bij uitzendbureau Unique. Zij opende de virtuele vestiging Uniqueverse om “digitaal solliciteren met een human touch naar een volgende fase te brengen.” Ook zou het zorgen voor een diverser personeelsbestand omdat er geen cv aan te pas komt bij de sollicitatie. Benieuwd naar de onbegrensde mogelijkheden? Lees het artikel.

Wanneer je echt niet aan referral recruitment moet doen

Referral recruitment is volgens onderzoek de meest effectieve manier om medewerkers te werven. In mijn studententijd werkte ik als uitzendkracht bij de meest succesvolle organisatie in referral recruitment ooit. Althans, op basis van aantallen vacatures die ‘met vriendjes van’ werden vervuld. Alleen hielden zij met z’n allen een giftige werkcultuur in stand. Nieuwsgierig waar dat uit bleek? En waarom het dan niet zo’n goed idee is om aan referral recruitment te doen? Lees verder.