De top 3 | artra en de Academy for Recruitment | juni

15 juni 2023

Marco Hendrikse selecteert iedere maand de drie leukste en interessantste artikelen die op de blogs van artra en de Academy for Recruitment verschijnen. Deze maand aandacht voor het verbeteren van de candidate experience, skills voor recruiters en de voorwaarden voor het overhalen van pensionado’s om te blijven werken.

De 5 skills voor de recruiter die ook in de toekomst waarde toevoegt

Recruitmentgoeroe Kevin Wheeler neemt geen blad voor de mond. In een whitepaper die hij schreef in opdracht van W&S-bureau Compagnon zet hij op een rij welke skills van recruiters wel waarde toevoegen en welke niet. Benieuwd naar de skills die je als recruiter écht moet hebben om futureproof te zijn? Hier lees je aan welke skills je moet werken.

Candidate experience kan nog op veel punten verbeterd worden

Hoewel de overall waardering voor de candidate experience stijgt, is nog altijd 80% van de sollicitanten niet (geheel) tevreden hierover. Dat geldt voor alle fasen van de candidate experience. Vooral het posten van content op sociale media kan beter. Hier lopen de verwachtingen van werkgevers en kandidaten uiteen. Hoe dat precies zit, lees je hier.

Hoe haal je medewerkers over om door te werken na pensionering?

Onderzoekster Hanna van Solinge boog zich over deze vraag. Want, er is een potentieel van 200.000 gepensioneerden in Nederland die best door willen werken. Dan moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldoen. Vooral ook vroegtijdig als werkgever aangeven dat je graag wilt dat iemand blijft. Check hier de voorwaarden om dit onbenut arbeidspotentieel aan te boren.

Overigens zullen vanaf 1 juli artikelen alleen nog op artra.nl gepubliceerd worden. De Academy for Recruitment wordt geïntegreerd in artra, dé opleider voor arbeidsmarktprofessionals. Het bericht over de samenvoeging kun je hier lezen.