De top 3 | artra | juli

12 juli 2023

Marco Hendrikse selecteert iedere maand de drie leukste en interessantste artikelen die op het blog van artra verschijnen. Deze maand aandacht voor tips om beter te leren, werven over landsgrenzen heen en content voor recruitment.

5 hacks die je echt helpen beter te leren

Je brein is al lang niet meer die spons die het in je kinderjaren was. Toen leek leren moeiteloos te gaan. Wie weer in de studieboeken duikt moet zich echt in de stof vastbijten. Met wat simpele aanpassingen van je studieroutine kun je echter het leerrendement flink verhogen. Deze aanpassingen kosten niets en leveren veel op. Lees verder over deze wetenschappelijk bewezen tips die je echt helpen beter te leren.

Wervingskansen in Europa: overschot- en tekortberoepen

In Nederland hebben we met name te maken met een tekort aan arbeidskrachten. Maar in andere Europese landen is voor 70% van deze beroepen nog wél arbeidsaanbod beschikbaar. Dan kom je bijvoorbeeld in Denemarken uit. Voor maar liefst 53 beroepen/beroepsgroepen hebben de Denen overschotten, terwijl Nederland kampt met een tekort. Laat je dus niet tegenhouden door de landsgrens en kijk eens verder.

19 contentvormen ter inspiratie voor recruiters

Als recruiter zoek je continu naar manieren om je (potentiële) netwerk te (blijven) boeien en te binden. Dat doe je door verschillende soorten content in te zetten. In een online wereld waarin van alles wordt gedeeld kun je alleen opvallen met waardevolle content en met inhoud die ook echt iets bijdraagt. Wat inspiratie nodig? Lees dan verder.