De top 3 | artra | december

11 december 2023

Marco Hendrikse selecteert iedere maand de drie leukste en interessantste artikelen die op het blog van artra verschijnen. Deze maand aandacht voor de bevlogen bureaurecruiter van het jaar Stéphanie Berris, werven via Spotify en langdurig werkzoekenden die maar geen kans krijgen op de arbeidsmarkt.

Young Rercruiters United, de opkomst van een nieuwe generatie in recruitment

Mitchel van Hardeveld, Milou van Regteren, Mirte Romeijn en Victor Kerkhof vertellen waarom ze met Young Recruiters United gestart zijn en welke plannen ze hebben. En passant roepen ze op om recruitmenttalenten te nomineren voor de verkiezing van de Meest Invloedrijke Recruiter. Daarnaast geven ze tips aan genomineerde talenten om de verkiezing te winnen. Leer hier deze recruitmentprofessionals beter kennen.

Loopbaanstappen voor sourcers: talent sourcing seniority ladder

Uit ergernis over het feit dat sourcers vaak als junior recruiters worden gezien, ontwikkelde Denys Dinkevych de talent sourcing seniority ladder. Dit schema biedt een loopbaanoverzicht: van junior naar ‘lead sourcer’. Spiegel jezelf eens aan dit carrièregrid en bepaal op welk niveau je nu zelf staat.

Statushouders mogen voortaan meer dan 24 weken per jaar werken

Eindelijk is er een einde gekomen aan een grote belemmering voor asielzoekers en statushouders die graag willen werken in Nederland. De Raad van State heeft de 24-wekeneis geschrapt. Dat was het sein voor het kabinet om de regels aan te passen. Statushouders en asielzoekers die langer dan een half jaar in procedure zijn mogen nu meer dan 24 weken per jaar werken.