De top 3 | artra | april

26 april 2024
Geschreven door marjapronk

Marco Hendrikse selecteert iedere maand de drie leukste en interessantste artikelen die op het blog van artra verschijnen. Deze maand artikelen over het inzetten van ChatGPT voor recruitment en een kennismakingsgids voor kennismigranten. Daarnaast vertelt de zich op de arbeidsmarkt oriënterende Anna hoe zij de Nationale Carrierbeurs beleefde.

ChatGPT inzetten in alle fasen van het recruitmentproces

AI gaat er hoe dan ook voor zorgen dat een recruiter effectiever en efficiënter werkt. Natuurlijk zijn er gevaren en beperkingen, maar de voordelen zijn vele male groter. ChatGPT kan ondersteunen in iedere fase van het recruitmentproces. Wil je weten welke mogelijkheden er zijn en hier en daar een goede tip meepakken? Lees dan zeker dit artikel!

Best practice: Een informatieve gids voor kennismigranten

Dingen die voor een Nederlander heel gewoon zijn, zijn dat voor een kennismigrant vaak niet. Beschuit met muisjes mee naar het werk na de geboorte van een kind? Even snel lunchen met een broodjes kaas? Voor een kennismigrant is dat vaak nieuw. En wat moet je allemaal doen om je rijbewijs om te wisselen? Wat komt er kijken bij een verhuizing, naar bijvoorbeeld Breda? Het Expat Center South heeft daar een zeer informatieve gids over geschreven. Een sneak peak van de inhoud van deze gids krijg je hier.

Nationale Carrièrebeurs: arbeidsmarktcommunicatie at its best?

(Tijdelijke) Collega Anna is zich aan het oriënteren op de arbeidsmarkt. De 26e editie van de Nationale Carrièrebeurs in de RAI leek haar een mooie gelegenheid om kennis te maken met meer dan 300 topwerkgevers. Haar ervaringen, leerzaam voor iedere recruiter die wel eens op een beurs staat, lees je hier.