Blog Winnaars MIR 2023

30 januari 2024

Frederique Thans (Timetohire/Schiphol) wint Juryprijs voor Meest Invloedrijke Recruiter in 2023

Maud Hoenderkamp (BDO) wint de Publieksprijs voor Meest Invloedrijke Recruiter 2023

Tijdens het #MIR2023-event op vrijdag 26 januari zijn in het koetshuis van Huize Franckedael de winnaars van de jaarlijkse verkiezing Meest Invloedrijke Recruiters van Nederland bekendgemaakt. Dankzij onze sponsors CammioartraCarerixCompagnonIndependent RecruitersJobsrepublicTextkernel en Timetohire, die het Award Event en #MIR2023 ook dit jaar weer mogelijk maakten.

En ook dit jaar was het weer een ongekend succes met meer dan 8.300 stemmen, 26 genomineerden voor de Juryprijs en 31 genomineerden voor de Publieksprijs!

Voor de Juryprijzen werd er ook dit jaar van de kandidaten verwacht dat zij met behulp van het Cammio-video-interviewplatform 5 vragen gingen beantwoorden. De antwoorden van de vragen werden beoordeeld door de jury, die dit jaar bestond uit  Annelies Graafland (Recruitment Manager BDO en bestuurslid van Recruiters United)Marco Hendrikse (manager Marketing & Content bij artra en hoofdredacteur Flexmarkt), Koen Roozen (docent (Strategisch) Recruitment aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en Partner HetRecruitingKantoor en HetMobiliteitKantoor) en Eugène van den Hemel (winnaar #MIR2022).

Het Award-event 2023

De Award-uitreiking begon vrijdag om 16.00 uur ’s middags en na een welkomstwoord van initiatiefnemer Bas Westland en Recruiters United voorzitter Arjan Elbers werd het publiek getrakteerd op een inspirerend verhaal van Jesse Geul (Recruiter, Spreker, LinkedIn TopVoice met meer dan 90K volgers).

Na een korte pauze startte om 18.30 uur de prijsuitreiking waar de deelnemende kandidaten reikhalzend en vol spanning naar uitkeken. Het was voor Rogier van der Meer, de welbekende “notaris” van de verkiezing, weer een behoorlijke klus geweest om ‘onvolledige en onjuiste’ stemmen te verwijderen. Meer dan 2.000 van de 8.300 stemmen waren dit jaar ongeldig!

Maar zoals we de afgelopen jaar vaker hebben gezien, hadden de “ongeldige” stemmen ook dit jaar weinig invloed en leverde het verwijderen van deze stemmen ook geen ander beeld van de verkiezing op. Maar wie zijn nou de winnaars van de overall publieksprijs én in de verschillende categorieën? En wie roept de jury uit tot overall winnaar en is de vakjury zo onder de indruk van een genomineerde kandidaat dat ze een extra prijs uitreiken? Of twee?

De Publieksprijzen

Maud Hoenderkamp van BDO en Emma Grobben van Achmea zaten elkaar in de Talentcategorie dicht op de hielen. Even leek het dat Eva Boschman van Strictly People zich ook nog in de strijd ging werpen, maar dat lukte net niet. Maar wie is dan de winnaar in deze categorie? Aan Maud de eer! Maud Hoenderkamp heeft de meeste geldige stemmen van het publiek gekregen in de categorie Talent.

Van de 1169 uitgebrachte stemmen op Emma Grobben bleven er 871 geldige stemmen. Dat was genoeg voor een tweede plaats. Numero 3 Eva Boschman kreeg 218 geldige stemmen (van 287 in totaal).

Het zal je niet verbazen dat Maud Hoenderkamp en Emma Grobben ook in de overall Publieksprijs de strijd met elkaar aangingen om de meeste stemmen. Rob Maas mengde zich ook in die strijd. De strijd tussen deze 3 recruiters was ongekend spannend. Tot vlak voor het sluiten van de stembussen waren de onderlinge verschillen tussen deze 3 maar 100 stemmen. Maud Hoenderkamp sleepte uiteindelijk de meeste geldige stemmen (1055 van 1315) binnen en wint daarmee de Publieksprijs Meest Invloedrijke Recruiter 2023.

Emma Grobben en Rob Maas kregen respectievelijk 876 geldige stemmen (van 1201) en 705 geldige stemmen (van 1026). Daarmee eindigden zij op de tweede en derde plek.

In de categorie Interim streden Chantal Roelofsen (Steggink) (a.i. CH& Recruitment) en Dorette van Til – Vonk (a.i. RIVM) om de Publieksprijs, Harold Tuntelder deed niet mee voor de Publieksprijs. Chantal werd de uiteindelijke winnaar.

Ondanks dat Harold niet meedeed aan de Publieksprijs gaf het publiek hem toch 143 stemmen. Daar waren er 108 van geldig. Met 211 geldige stemmen (van 290) behaalde Chantal genoeg stemmen om er met de eerste plek vandoor te gaan. Dorette werd tweede met 174 geldige stemmen (van 226).

In de categorie Corporate ging de strijd om de publieksstem voornamelijk tussen Pamela de Man van ’s Heeren LooRob Maas van IKEA en Renee van de Maat van Evides Waterbedrijf. Het bleef lang spannend, maar uiteindelijk ging Rob Maas er met de meeste publieksstemmen vandoor.

Dat waren om precies te zijn 741 geldige stemmen van 1051 die er op Rob waren uitgebracht. Met 477 geldige stemmen (van de 587) mocht Renee van der Maat zich tweede noemen van de categorie Corporate. Pamela de Man werd 3e (309 uit 495), Orlando Belfor (245 uit 353) eindigde op de 4e plek, Tom Onokowiecz (225 uit 261) kwam uit op plaats 5, Anne-Martiene Gerritsen (146 uit 205) op numero 6, James Meulemans kwam met 110 geldige stemmen (van 176) uit op de 7e plek. Met 99 stemmen (van 138) bevindt Mascha Brouwers zich op de achtste plek en Daisy Pusceddu ontving van het publiek 55 geldige stemmen (van 74).

De race voor de Publieksprijs in de categorie Agency werd vanaf het begin geleid door Anthony Oudshoorn van Boost Your Recruitment en dat liet hij gedurende de stemperiode niet los. Ellen Gillis van Rialto Recruitment – onze Vlaamse deelnemer – liep nog hard in, maar Anthony Oudshoorn behield de koppositie. Hij mag zich dan ook de winnaar van deze Agency-battle noemen.

Slechts 24 stemmen telde het verschil tussen Anthony en Ellen op het moment dat de stembussen werden gesloten. Maar streng als onze MIR-notaris is, keurde hij een grote hoeveelheid stemmen af. Daardoor eindigde Anthony met 475 (van totaal 591) geldige stemmen als eerste en Ellen met 378 (van de 567) geldige stemmen op een tweede plek.

In de Marketingcategorie nam Alexandra Davoli direct de leiding, maar Tessa Sintenie van Sparkling People nam na een fikse inhaalrace de koppositie van haar over. Toch bleef het tot woensdagmiddernacht ongekend spannend wie van de twee er met de winst vandoor zou gaan. Na het tellen van de stemmen bleek Tessa Sintenie over de meeste geldige stemmen (296 van de 370) te beschikken en is zij de winnaar in de categorie Recruitment Marketing.

Alexandra Davoli kon rekenen op 202 (van de 258) geldige stemmen en eindigde daarmee op een tweede plek. 138 geldige stemmen (van de 172 in totaal) waren er in totaal voor Frederique Thans, waardoor zij derde werd.

Bij de sourcers pakte Martin Kupers van Recruit4Work onder het genot van een Spaans zonnetje gelijk een voorsprong op Claudia Galeandro van Successr en Remco van de Berg van de Werfplaats. Claudia kwam door een snelle eindsprint nog heel dicht in de buurt, maar het was net niet genoeg. Martin slaagde erin de leiding niet meer uit handen te geven, waardoor hij de winnaar is van de Categorie Sourcing.

Om de winnaar van deze categorie te worden, had je meer dan 260 geldige stemmen nodig. Want dat was het aantal stemmen dat Martin wist te behalen. In totaal behaalde hij 320 stemmen, waarvan er 60 ongeldig waren. Met 249 geldige stemmen (van 318) werd Claudia tweede, gevolgd door Remco van de Berg met 86 geldige stemmen (van 124).

Last but not least streden er 5 teams om de Team Award. Wat gebeurde daar? Tot Kerst leek de winst in handen van team Bergman Clinics van Joost Bakker. Maar terwijl Joost en zijn collega’s heerlijk bij de kerstboom zaten, zette het team NS o.l.v. Claudia Zwitser vol in op de eindsprint, stoomde hun voorbij en gaf de leiding ook niet meer weg. Het team van NS behaalde 405 geldige stemmen (van 504).

Het team DHL Express met captain Lonneke Schagen – Eelman, team Gemeente Groningen met Jeroen Eerhard als aanvoerder en team Your Talent Recruitment B.V. van Dennis Gerlings mengde zich met Bergman Clinics van Joost Bakker nog in de strijd om de tweede plek. Het team Bergman Clinics liet zich nog een keer verrassen waardoor team DHL Express uiteindelijk tweede werd met 183 geldige stemmen (van 280). Met slechts één stem minder werd Bergman Clinics derde (182 geldige stemmen van 256 in totaal). Gemeente Groningen eindigde met 120 geldige stemmen (van 171) op een vierde plek en Your Talent Recruitment met 57 geldige stemmen (van 102) sloot het rijtje af.

Prijsuitreiking

We begonnen de Award Uitreiking met de categorie Publieksprijzen. De sponsoren van de verschillende categorieën reikte de prijzen uit aan de winnaars. Zo overhandigde Jan Bernhart van Independent Recruiters de Publieke Corporate Award aan Rob Maas. Chantal Roelofsen ontving haar Publieke Interim Award van Hedwig van Gastel van Compagnon, Omar el Harrouni van Carerix reikte de Publieke Agency Award uit aan Anthony Oudshoorn, waar Marco Hendrikse van artra Maud Hoenderkamp feliciteerde met haar tweede prijs van de middag, de Talent Award. De Award van de Marketing Categorie werd uitgereikt door Eric van Bourgonje van Jobsrepublic aan winnares Tessa Sintenie en Martin Kupers kreeg zijn Award in de categorie Sourcing overhandigd door Sanne IJspeerd van Textkernel. De Team Award werd door Milad Zandi van Timetohire overhandigd aan teamcaptain Claudia Zwitser en team NS.

Na een korte onderbreking werden de meest felbegeerde awards uitgereikt. Sandhna Chintoe overhandigde de overall Publieksprijs voor Meest Invloedrijke Recruiter van 2023 aan Maud Hoenderkamp van BDO, haar tweede van de dag.

Eugéne van den Hemel, dé winnaar van #MIR2022 overhandigde de overall Juryprijs uit aan Frederique Thans (overall Meest Invloedrijke Recruiter 2023 Juryprijs), voorafgegaan door Koen Roozen die de tweede Juryprijs uitreikte aan Emma Grobben (Meest Invloedrijk Talent 2023).

De Juryprijzen

En hoe zit het met de Juryprijzen? De inzendingen voor de juryprijs was dit jaar enorm! Maar liefst 26 kandidaten stuurde hun video-antwoorden in om door de vakjury te laten beoordelen. De vakjury mocht dit jaar dus extra hard aan de bak. Maar wie overtuigde de jury overall het meeste? En was de kwaliteit in de verschillende categorieën zo goed dat de jury meer dan één prijs uitreikte? Nou? Dat deden ze! In één extra categorie deelde de jury een extra prijs uit.

Door de vele inzendingen had de jury een ruime keuze en was het moeilijk om het eens te worden wie de winnaar van de categorie zou moeten zijn. Overall was de jury het er unaniem over eens dat Frederique Thans de Meest Invloedrijke Recruiter van het Jaar 2023 is. Daarnaast was de jury ook onder de indruk van de antwoorden van Emma Grobben op de video-vragen. Zij roepen Emma Grobben dan ook uit tot Meest Invloedrijk in de categorie Recruitment Talent.

Bas sloot af met een cadeau voor alle genomineerden, of ze nu wel of geen prijs hadden gewonnen: ze krijgen allemaal een goed gevulde goodie bag en gratis toegang tot Emerce Recruitment op 11 april van dit jaar.

We sloten af met geweldige drankjes en kijken uit naar het evenement van volgend jaar. Zorg ervoor dat je lid wordt van de Recruitment Buddies Group (alleen toegang voor recruiters!)  op Facebook om alle video’s van de livestreams te zien die zijn opgenomen door Abel Westland.

Bekijk de geweldige foto’s gemaakt door Maurice Boyer op Google Drive. Geïnteresseerd in de tips en tops van de jury? Scroll naar beneden voor de jurycommentaren. Geïnteresseerd in alle – ongecontroleerde – resultaten van de publieksstemmen? Klik op deze link.

Genomineerden Jury Award: Tips and Tops

Frederique Thans  -> De videoantwoorden op de vijf Juryvragen
Timetohire/Schiphol

Tops:

 • Wat een duidelijk verhaal en wat heb jij een hoop werk verzet waar alle partijen binnen AMC  iets aan hebben. Behoud, Aantrekken, Business; je neemt iedereen mee en maakt een belangrijk verschil. Niet alleen door de basis neer te zetten, maar door ook echt innovatief bezig te zijn.
 • Je weet heel goed waar je sterke punten liggen en wat je juist nog moet ontwikkelen.
 • Ik ben onder de indruk van je energie, de helderheid van je boodschap en goede gebruik van data en inzichten.”

 Tips:

 • Je weet heel sterk uit te leggen wat het succes is en wat jouw innovatie is. Probeer ook bij vragen die misschien wat “vager” zijn concreet aan te geven welk verschil jij maakt voor jezelf en voor de ander.
 • Vermijd ‘we’ en ‘ons’. Wat is jouw verdienste, jouw inbreng?

 

Categorie: Agency

Anthony Oudshoorn -> De videoantwoorden op de vijf Juryvragen 
Boost Your Recruitment

Tops:

 • Het delen van je kennis aan de hand van een zelfontwikkelde methode.
 • Jij ademt kennis verzamelen en delen.”
 • Mooi om te zien hoeveel kennis en inspiratie je deelt in de markt naar kandidaten en vakgenoten, Anthony!”

Tips:

 • Wat is jouw toegevoegde waarde voor klant en kandidaat? Waar zit de wens om anderen verder te helpen? In jouw pitch miste ik dit.
 • Ik vind de trend niet bijzonder sterk gekozen. Het is wellicht een trend, maar in de markt zijn er echt andere dingen nu ‘hotter’ (zoals cv-loos solliciteren, open hiring, talent pooling, retentie, etc.)”
 • Je antwoord op vraag 1 vond ik niet echt verpletterend. Nu ben je nog niet zo lang bezig met Boost Your Recruitment, dus wellicht dat het daarom ook nog niet zo eenvoudig was om dat te geven.

Rialto Recruitment

Tops:

 • Wat een sympathieke plannen voor 2024 heb je. Houd de energie en het enthousiasme daarvoor vast!”
 • Je enthousiasme, het feit dat je zelf een trend neerzet, het feit dat je gewoon meedoet aan deze Jurypijs!”
 • Mooi dat je een social impact programma met LinkedIn wil gaan opzetten.”

Tips:

 • Noem een trend en hang daar dan ‘je oplossing’ candidate generation aan.
 • Veel dingen die je noemt, zijn misschien niet heel nieuw. Ze zijn voor jou doordacht en belangrijk, maar belangrijk in het grotere speelveld?
 • Je bent nog volop in ontwikkeling. Een dag niet geleerd, is een dag niet geleefd! Ik denk dat we van jou nog heel veel kunnen gaan verwachten.”

 

Categorie: Corporate

Mascha Brouwers  -> De videoantwoorden op de vijf Juryvragen
Boels Rental

Tops:

 • Het zelf ontwikkelen en verzorgen van trainingen voor collega’s
 • “Je bent een verbinder en je houdt duidelijk van je baan. Werkgeluk zit wel goed bij jou!”
 • “Mooi om te zien hoe jij binnen een moeilijke sector aan de weg timmert.”

Tips:

 • Maak keuzes. Noem je grootste succes. Noem de belangrijkste trend en werk deze uit.
 • “Er is meer nodig dan alleen partnership om recruitment goed te kunnen doen. Wat heb jij daar als Meest Invloedrijke Recruiter in betekent.”
 • “Wees concreet bij het beantwoorden van de vragen.”

 

Anne-Martiene Gerritsen ->De videoantwoorden op de vijf Juryvragen
SGS Nederland

Tops:

 • “Binnenkomen bij scholen door juist op hun behoefte te gaan zitten en niet het eigen belang centraal te stellen.”
 • “Jouw brede interesse maakt dat je heel happy bent in wat je doet. Dat is geweldig om te zien.”
 • “Top dat je de connectie met de regionale opleiders hebt opgepakt en tot stand hebt gebracht.”

 Tips:

 • “Meedenken met de gemeente Nissewaard is natuurlijk prachtig. Maar maak dan duidelijker wat de andere recruiters daaraan hebben.”
 • “Hoe correleert jouw brede interesse met recruitment? Hoe maakt dit recruitment het allergaafste, belangrijkste vak?”
 • “Je antwoorden zijn soms wat lastig te volgen. Het is goed als je wat meer structuur aanbrengt in de volgorde van je verhaal door bijvoorbeeld eerst de hoofdlijn uit te werken en in hoofdstukjes te denken.”

 

Pamela de Man -> De videoantwoorden op de vijf Juryvragen
’s Heeren Loo

Tops:

 • “Goed om te zien dat de kandidaat nu eens echt centraal gesteld wordt!”
 • “Innovatief, leuk en lekker bezig. Jouw samenwerken en kijken naar oplossingen is oprecht heel gaaf.”
 • “Hier staat een trotse ambassadeur van ’s Heeren Loo. En terecht want daar gebeuren hele mooie dingen.”

Tips:

 • “Je probeert zoveel te vertellen, waardoor het gehaast overkomt. Iets meer rust in je presentatie!”
 • “Maak zaken concreter en laat successen stralen door metrics.”
 • “Probeer compacter/kernachtiger te zijn in je communiceren.

Tom Onokiewicz -> De videoantwoorden op de vijf Juryvragen

Tops:

 • “Welbespraakt. Veel aandacht voor kennis bijhouden en kennis delen.
 • “Wat een bruis, wat een energie!”
 • “Heerlijk om jouw enthousiasme voor het vak te zien.”

Tips:

 • “Gamificatie op een niet voor de hand liggende competenties klinkt zeer interessant. Hoe heb je dat aangepakt? Wat kwam je tegen?”
 • “Beperk je tot één voorbeeld en werk dat nog wat dieper uit (vraag 2).
 • “Zo benieuwd wat er gebeurt als jij de successen van andere beroepen gaat vertalen naar recruitment.”

 

Renee van de Maat  -> De videoantwoorden op de vijf Juryvragen
Evides Waterbedrijf

Tops:

 • “Ikword vrolijk van je heerlijke enthousiasme.”
 • “Miss Drinkfluencer. Je bent het beste reclameproduct voor de hele industrie. Heel leuk en knap hoe je dit oppakt.”
 • “Mooi hoe jij impact hebt gemaakt binnen de waterwereld. Drinkfluencer, love it! We gaan nog veel van en over jou horen.”

Tips:

 • “Maak duidelijk onderscheid tussen je grootste succes en de innovatie.”
 • “Wat kunnen recruiters nu echt van jou leren? Wat moeten we met zijn allen anders gaan doen?”
 • “Ik had graag iets gehoord over de binnenkant van je recruitmentaanpak (aantal hires, doorlooptijden, quality of hire enzo).”

 

Rob Maas -> De videoantwoorden op de vijf Juryvragen
Ikea

Tops: 

 • “Een heel consistent verhaal. Alles sluit bij elkaar aan.”
 • “Mooi breed geïnteresseerd en breed spectrum. Veel bezig met maatschappelijk en breed vlak.”
 • “De liefde voor Ikea, het vak en storytelling komt heel duidelijk over.”

Tips:

 • “Vertel toch ook vooral nog even hoe je extern recruitmentkennis deelt. Je verwijst naar vraag 1, maar daar vertel je vooral hoe je kandidaten inspireert.”
 • “Je onderbouwing van de trend was beter geweest als je vertrokken was vanuit de gedachte van Open Hiring en hoe je dat binnen Ikea hebt vormgegeven. Nu beschrijf je de trend inside-out.”
 • “Concreet, duidelijk en echt jouw visie. Geen algemeenheden.”

 

James Meulemans -> De videoantwoorden op de vijf Juryvragen
TÜV NORD Nederland

Tops:

 • “Je enthousiasme straalt en dat geeft anderen ook motivatie.”
 • “Vragen via Starr beantwoorden.”
 • “Ik word blij van jouw PK (persoonlijke kracht). Jij laat zien dat je een enthousiaste, krachtige recruiter, die persoonlijke verbinding kan maken mensen die passen bij TUV en zo ook succesvol kan zijn.

Tips:

 • “Concreter worden bij het beantwoorden van je vragen.”
 • “Hoe kan je antwoorden duidelijker maken en meer impact maken? Concreet maken.”
 • “Je zit op het verkeerde spoor met je uitleg over AI die volgens jou kandidaten in de funnel gaat gooien en jou daardoor werk uit handen gaat nemen.”

 

Categorie: Interim

Dorette Vonk  -> De videoantwoorden op de vijf Juryvragen
a.i. RIVM

Tops:

 • “Je werkte de trend erg goed uit en gaf ook goed aan hoe deze opgepakt moet worden.”
 • “Mooie antwoorden en ik ben heel nieuwsgierig naar het online werkgeluk programma.”
 • “Hoe jij de mens centraal stelt.”

Tips: 

 • “Beklim inderdaad in 2024 dat (digitale) podium vaker en deel je kennis en ervaringen.”
 • “Iets minder sociaal wenselijke antwoorden en antwoorden die moeilijk zijn vermijden. Laat jezelf zien!”
 • “Probeer iets meer buiten je eigen werkgebied of opdracht te kijken. Je rol als recruiter omvat meer dan het matchen van kandidaten en het beweging krijgen van MT’s.”

 

Harold Tuntelder  -> De videoantwoorden op de vijf Juryvragen
HR Boutique

Tops:

 • “Je eigenheid en authenticiteit en je ‘menselijke’ aanpak.”
 • “De menselijke maat, het maken dat meer mensen toegang kunnen krijgen tot de wereld van werk uit schaarste geboren.”
 • “Mooi dat je juist ook het stuntelige van een video durft te laten zien. Dat draagt bij aan de authentieke en geloofwaardige presentatie van je organisatie.”

Tips: 

 • “Iets meer kwantificeren. Hoeveel persoonlijke videoboodschappen heb je gemaakt? Hoeveel recruiters heb je opgeleid?”
 • “Wees concreet en sta ergens achter.”
 • “Ik had graag gehoord waarom skill based hiring volgens jou een belangrijke trend is en hoe je dat inzet binnen jouw werk.”

 

Chantal Roelofsen –   -> De videoantwoorden op de vijf Juryvragen
a.i. CH& Recruitment

Tops:

 • “Meer inzetten op strategische personeelsplanning, waardoor wervingsactiviteiten beter gepland en gefaseerd kunnen worden.”
 • “Je straalt als een ster wanneer je over je vak praat.”
 • “Ik vind je spel superleuk! Waar kan ik er één kopen?”

Tips: 

 • “Maak keuzes! Bij zowel innovatie als de trend maak je geen duidelijke keuze. Je werkt deze dan ook nauwelijks uit.”
 • “Maak de volgende keer zaken meer concreet en minder in de hoogte.”
 • “Beperk je tot één voorbeeld en werk dat nog wat dieper uit (vraag 5).”

 

Categorie: Marketing

Tessa Sintenie   -> De videoantwoorden op de vijf Juryvragen
Sparkling People

Tops:

 • “Een kinderboek schrijven over werkgeluk. Leuk verzonnen en goed uitgewerkt.”
 • “Wat ben jij verfrissend. Jouw inhoudelijke kennis en creativiteit zijn een verademing. Vooral in de branche waar jij werkt.”
 • “Een kinderboek. Tof!”

Tips:

 • “Is de innovatie nou geslaagd of niet? “Het loopt als een trein, maar het vacatureoverzicht is wel terug. Meer toelichting was gewenst.”
 • “Wat jammer dat er in de beantwoording van de vragen het een en ander verkeerd is gegaan!”
 • “Probeer iets meer ook aan te stippen wat het concrete resultaat van iets is. Dat maakt je verhaal nog krachtiger.”

 

Michiel van der Ven  -> Video-antwoorden op vijf Juryvragen
Brunel Nederland B.V.

Tops:

 • “Mooi om te zien hoe je met automation ervoor gezorgd hebt dat campagnes nu automatisch draaien.”
 • “Van niets naar iets, en wat voor iets. Jij mag oprecht trots zijn op jouw resultaten en op wat je hebt neergezet. De basis is nu op orde en meer dan zelfs.”
 • “Ik zie en hoor je enthousiasme voor het vak. En wat heb jij in 9 maanden een stappen gezet binnen Brunel!”

Tips:

 • “Ga ook werken aan je externe zichtbaarheid, externe kennisdeling.”
 • “Zonder dat je het zelf merkt, geef je soms tegengestelde antwoorden en geeft je zoveel context dat het langdradig is. Dit jammer, want dit doet af aan jouw toegevoegde waarde voor Brunel. Ik ben heel erg benieuwd wat jij kan betekenen voor onze hele branche.”
 • “Wees duidelijk/eerlijk over wat jij gedaan hebt en wat van de ander is.”

 

Alexandra Davoli  -> Video-antwoorden op vijf Juryvragen
AD Worksolution

Tops:

 • “Vakidioot. Je staat met hart en nieren in het recruitmentvak in de breedste zin van het woord.”
 • “Authentiek, eigenwijs en een vleugje Rotterdams. Scherp ook om terug te geven hoe een vraag anders op schrift stond dan deze in de video werd gesteld.”
 • “Ik vond je voorbeeld van de Hogeschool Utrecht en de statushouder een heel fijn, impactvol voorbeeld. Super!”

Tips:

 • “Specificeer! Noem bij de vragen over kennisvergaring en kennisdeling echt podcasts waar je hebt meegewerkt, de kanalen waarop je blogs en artikelen schrijft, etc.”
 • “Je empathische, enthousiaste manier van recruitment bedrijven, staat de wat meer bedrijfskundige, analytische kant een beetje in de weg. We vragen bijvoorbeeld bewust om één trend om dat je daarmee een onderbouwde visie op het vak kunt laten zien. Die kans pak je helaas niet.”
 • “Probeer concreter te zijn in je antwoorden. Liever minder met impact dan te veel waardoor het niet meer te volgen is. Lastig als je zoveel weet en wil vertellen en het vak zo leeft.”

 

Categorie: Talent

Emma Grobben  -> Video-antwoorden op vijf Juryvragen
Achmea

Tops:

 • Op iedere vraag een puik antwoord. Persoonlijk met visie en energie. Wat een talent!
 • Ik ben erg onder de indruk van je energieke presentatie en je slimme, heldere antwoorden.”
 • Je straalt als een zonnetje en je hebt een gezond verstand. Achmea mag verdraaid trots zijn op jou.”

Tips:

 • Hoe kan je de resultaten meer meetbaar neerzetten en laten zien wat jouw successen zijn geweest op een hoger vlak.” 
 • Je zou nog iets vaker en beter kunnen uitleggen hoe je iets gaat doen.
 • “Je geeft een aantal keren antwoord op de vraag wat je nog wil gaan doen. Dat was niet de vraag een nemen we dus niet mee. De prijs kijkt terug op je prestaties van het afgelopen jaar.”

 

Eva Boschman  -> Video-antwoorden op vijf Juryvragen
Strictly People

Tops:

 • “Heel rustig en duidelijk gepresenteerd.”
 • “Ik vind het superstoer dat je jouw ervaring zo gemakkelijk deelt en al op een podium bij ‘Recruitment in de zon’ hebt gestaan.”
 • “Je bent heel enthousiast en goed in je vak. Dat straal je uit en dat is heel fijn om te zien.”

Tips: 

 • “Maak je succes concreet. 100% van je vacatures vervuld. Waren dat er 2, 20 of 200?”
 • “De wereld van recruitment (dus ook de Meest Invloedrijke Recruiter) draait om meer dan alleen het vakgebied, waarin jij werkt en de kandidaat. Verdiep je in andere vormen van recruitment en misschien kan je daar ook nog mee aan de slag ;D”
 • “Je trend had je iets beter uit kunnen werken. Je bespreekt nu een wens, een visie op hoe het vak volgens jou het beste uitgeoefend kan word Dit is niet hetzelfde als een trend die je waarneemt en waar je wel of niet op inspeelt.”

 

Maud Hoenderkamp  -> Video-antwoorden op vijf Juryvragen 
BDO

Tops:

 • “Echt top hoe je de trend inleidt en uitwerkt.”
 • “Bizar, wat een sterke performance. Ik ben fan. En de enige die bij mij ok nog op de moeilijkste vraag (innovatie) een 10 heeft gescoord. Kun je als talent ook overall MIR worden?”
 • “Heerlijk, sprankelende presentatie. Komt zeer authentiek over en ik ben onder indruk van wat je allemaal al te berde brengt.”

Tips: 

 • “Beperk je bij innovatie tot de belangrijkste.”
 • “Let goed welke vraag gesteld wordt en beperk je daartoe. Als we vragen om de belangrijkste innovatie dan kan je er het beste ook gewoon één kiezen en uitwerken.”

 

Categorie: Sourcing

Claudia Galeandro – Video-antwoorden op vijf Juryvragen
Successr

Tops:

 • ‘A guide for sourcing outside LinkedIn, such a nice way to share your knowledge.”
 • “You are unquestionably a skilled sourcer who wields significant influence in the field of sourcing. Your extensive knowledge and ability to conduct independent analyses and achieve success are impressive. Most importantly, I appreciate your ability to inspire others on a practical level. Your vision for the profession is not just an abstract idea, but a comprehensive perspective on how sourcing will evolve as a profession.”
 • “Great that you’re asking candidates to provide you with feedback on how the assess you reach out.”

Tips: 

 • “When describing your greatest success, tell us why this was even a challenge for a (professional) sourcer.”
 • “Try to look a bit outside or broader than the technological part of prompt engineering.”

 

Categorie: Teams

NS –> Video-antwoorden op vijf Juryvragen
Recruitment Team 

Tops:

 • “Fantastisch hoe alles op alles is gezet om 4200 vacatures te vervullen. Goed uitgewerkt!”
 • Ik houd van de procesmatige aanpak (ook wel hoogstnoodzakelijk als je het over deze aantallen hebt).” 
 • Nette en mooie antwoorden!

Tips: 

 • Als gevraagd wordt om een innovatie of een trend, doe dat dan ook.”
 • Blijf echt bij de vraag en geef daar geen eigen interpretatie aan. Kennis gaat over kennis, niet over recruiten (vraag 4) en trends zijn geen plannen voor het aankomende jaar.”
 • Ik mis de WOW-factor. Om MIR te worden moet je toch wel bij een aantal antwoorden een WOW hebben.”

 

Gemeente Groningen –> Video-antwoorden op vijf Juryvragen
Jeroen Eerhard

Tops:

 • “Werven zonder cv en onbevooroordeeld werven is een goede trend.”
 • “Jullie hebben in een jaar tijd een onmogelijke klus geklaard. Van letterlijk niets naar een recruitmentafdeling die staat. Dat is iets om trots op te zijn.”
 • “Jullie hebben binnen de organisatie een mooie prestatie neergezet en het is ook binnen Groningen goed zichtbaar en onderscheidend.”

Tips: 

 • “Maak het concreter. Als je vertelt dat je webinars hebt gevolgd, naar congressen bent geweest en cursussen en opleidingen hebt gedaan, vertel er dan bij welke dat zijn.”
 • “Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Zeker wanneer het gaat om het inspireren en enthousiasmeren van Recruitment Nederland en daarbuiten.”
 • “Ik denk dat jullie nog niet het meest invloedrijke team zijn, mooie stappen gezet, maar het zijn wel de basiszaken die je op orde brengt nu.”

 

Bergman Clinics –> Video-antwoorden op vijf Juryvragen
 Joost Bakker

Tops:

 • “Het professionaliseren van een recruitment met geweldige resultaten tot gevolg.”
 • “Jullie hebben echt een werkwijze waarin jullie zowel met de tijd zijn meegegaan als juist ook nog lekker op de oude manier van werken, zoals events toepassen. Mooi om te zien hoe je nog steeds veel succes kan behalen met retro recruitment. Zeker wanneer je combineert met innovatie en out-of-the-box denken.”
 • “Top, dat je heel concreet de prestaties van het team opsomt. En dat zijn mooie prestaties, is een lastige markt.”

Tips: 

 • “Beantwoord de vragen concreet, houd je aan de belangrijkste trend en verwijs daarbij zeker niet naar 2023.”
 • Als je heel veel doet in zo’n korte tijd, is het soms lastig om te vertellen hoe je echt het verschil maakt en echt van invloed bent geweest. Er zaten zulke mooie dingen tussen.”
 • “Een goede voorbereiding is belangrijk, maar let op dat je video niet te veel overkomt als een opgelezen script!”

 

DHL Express –> Video-antwoorden op vijf Juryvragen
 Lonneke Schagen

Tops:

 • “Gamification gebruiken als basis van benchmark eigen succesvolle medewerkers.”
 • “Bij bulk recruitment is het soms lastig om echt het verschil te maken, want one size, het moet iedereen passen. Jullie zijn ondanks dit in staat echt het verschil te maken, ook op persoonlijk vlak voor de kandidaat. Petje af.”
 • “Supergoed hoe jullie via verschillende programma’s de organisatie meenemen in relevantie recruitmentonderwerpen.”

Tips: 

 • “Maak het concreet. Op events gesproken. Welke dan? Programmatic ingezet. Leg uit hoe.”
 • “Met de logisiteke tafels en gamification als trend, worden er toffe dingen gezegd die volgens mij nog veel beter in de spotlight gezet hadden kunnen worden.”
 • “Jullie zijn heel veel aan het doen. Tegelijkertijd. Wat levert jullie dat op en waar lopen jullie tegenaan? Waar is de focus? Jullie mogen concreter zijn over het geheel.”