Stem op #MIR2023

19 december 2023

34 genomineerden in 7 categorieën en ‘overall’-winnaar

Wie zijn de genomineerde kandidaten voor de verkiezing ‘Meest Invloedrijke Recruiter’ 2023 en wie wordt in januari uitgeroepen tot dé Meest Invloedrijke Recruiter van 2023? De 34 genomineerde kandidaten die mee gaan strijden om de titel Meest Invloedrijke Recruiter 2023 zijn vandaag bekend gemaakt.

Vanaf dinsdag 19 december 16:00 uur tot woensdag 24 januari middernacht kunnen vakgenoten, klanten, kandidaten, collega’s en noem maar op, stemmen op hun favoriete recruitment-, sourcing-, recruitment marketing-held/heldin, aanstormend recruitment talent en het meest invloedrijke recruitment team. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke Award-uitreiking op vrijdag 26 januari 2024.

Bekendmaking genomineerden

Anders dan andere jaren zijn de genomineerde kandidaten pas vandaag bekendgemaakt. Sinds de nominatieronde van de verkiezing tot ‘Meest Invloedrijke Recruiter’ op 14 november van start is gegaan, zijn er 34 kandidaten genomineerd. “Zoals elk jaar is het weer spannend hoeveel kandidaten er genomineerd gaan worden”, zegt initiatiefnemer en organisator Bas Westland over de nominatieronde van #MIR2023.

“En dit jaar is het misschien wel extra spannend omdat we dit keer tot aan de stemronde de namen van de genomineerde kandidaten stil hebben gehouden voor het publiek. Vorige week hebben we alle genomineerden bij elkaar geroepen voor een voorlichtingsbijeenkomst. Daar hebben we de genomineerde kandidaten verteld wat ze kunnen verwachten en wat er de komende weken te gebeuren staat. Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst hebben alle genomineerden aan kunnen geven of ze mee willen doen en bijna iedereen doet mee. En dat is natuurlijk geweldig.

We werken binnen een mooi vakgebied, waar we al een paar jaar te maken hebben met een enorme spanning op de arbeidsmarkt. Dat maakt ons vak dynamisch en uitdagend en vraagt om goede en slimme recruiters die deze uitdaging aan kunnen én durven gaan. En hoe mooi is het dan dat je als recruiter de waardering van vakgenoten, klanten, kandidaten of collega’s ontvangt doordat zij jou nomineren voor deze verkiezing?”

Genomineerden #MIR2023

De nominatieronde leverde in totaal 34 genomineerden op. Zo zijn er 4 recruiters genomineerd in de Agency-categorie, 8 genomineerden in de Corporate-categorie, 3 recruiters in de Interim-categorie, 4 genomineerden in de Recruitment Marketing-categorie, 4 sourcers in de Sourcing-categorie, 6 talentvolle recruiters in de Recruitment Talent-categorie en 5 genomineerden in de Recruitmentteam-categorie.

De genomineerde kandidaten zijn tot nu toe onbekend gebleven. Met trots presenteren we nu de genomineerde kandidaten per categorie.

Categorie Agency:

 • Tom Groenestein (Recruitment Now)
 • Anthony Oudshoorn (Boost Your Recruitment)
 • Ellen Gillis (Rialto Recruitment)
 • Jannick Plantinga (Digital Radicals) 

Categorie Corporate:

 • Anne-Martiene Gerritsen (SGS Nederland)
 • Daisy Pusceddu (ESPRIT)
 • Pamela de Man (‘s Heeren Loo)
 • Tom Onokiewicz (Incentro)
 • Renee van de Maat (Evides Waterbedrijf)
 • Orlando Belfor (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport)
 • Rob Maas (IKEA )
 • James Meulemans (TÜV NORD Nederland)

Categorie Interim:

 • Dorette Vonk (a.i. RIVM)
 • Harold Tuntelde (HR Boutique)
 • Chantal Roelofsen (a.i. bij CH& Recruitment)

Categorie Recruitment Marketing:

 • Frederique Thans (Timetohire / Schiphol Group)
 • Tessa Sintenie (Sparkling People)
 • Michiel van der Ven (Brunel Nederland B.V.)
 • Alexandra Davoli (AD Worksolution)

Categorie Recruitment Talent:

 • Maeva Lemery (Ziengs & Scapino)
 • Francesca Elvira Melucci (Swift)
 • Emma Grobben (Achmea)
 • Daan van de Ridder (Jellow)
 • Eva Boschman, Recruiter (Strictly People)
 • Maud Hoenderkamp (BDO) 

Categorie Sourcing:

 • Mascha Brouwers (Boels Rental)
 • Remco van de Berg (Werfplaats)
 • Claudia Galeandro (Successr)
 • Martin Kupers (Recruit4work)

Categorie Recruitmentteam:

 • NS (Claudia Zwitser)
 • Gemeente Groningen (Jeroen Eerhard)
 • Your Talent Recruitment (Dennis Gerlings)
 • Bergman Clinics (Joost Bakker)
 • DHL Express (Lonneke Schagen)

Stemmen maar!

Vanaf vandaag kan er gestemd worden op de genomineerden via https://nl.surveymonkey.com/r/VoteMIR2023. De genomineerde kandidaat met de meeste stemmen in een categorie wordt de winnaar van de categorie. Daarnaast kan er ook een stem uitgebracht worden in de ‘overall’-categorie. De stemperiode loopt tot woensdag 24 januari 2024 middernacht. De uitslag van de stemronde wordt tijdens de Award-uitreiking op vrijdag 26 januari bekendgemaakt. De winnaars van zowel de Publieksprijs als de Vakjury-prijs zullen dan hun award in ontvangst nemen.

Samen de schouders eronder

“De verkiezing ‘Meest Invloedrijke Recruiter’ is ieder jaar weer spannend tot aan het laatste moment en een groot succes. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Ik ben blij dat ik daarbij kan rekenen op de samenwerking met Recruiters United en partners als Cammio, Carerix, Compagnon, Independent Recruiters, Artra, Jobsrepublic, Textkernel en Timetohire. Recruiters United is hét grootste netwerk van arbeidsmarktprofessionals en de aangewezen partner om zoveel mogelijk mensen binnen ons vakgebied te bereiken. En voor onze partners geldt dat het stuk voor stuk organisaties zijn die specifieke kennis inbrengen, waardoor we ze kunnen koppelen aan de categorieën van onze verkiezing. Daar ben ik ontzettend blij mee en trots op. Zonder partners is een verkiezing als deze niet mogelijk, aldus Bas Westland”

#MIR2023

De nominatieronde voor #MIR2023 is dinsdag 14 november van start gegaan. Van 14 november tot en met vrijdag 15 december was er de mogelijkheid tot nomineren. De nominatieronde wordt gevolgd door een campagneronde en stemronde voor de publieksprijs. Om in aanmerking te komen voor de vakjuryprijs beantwoorden de genomineerde kandidaten vijf video-vragen. De vakjury zal op basis van de antwoorden een jurywinnaar uitroepen. Een categorie juryprijs wordt alleen uitgereikt als de jury in een bepaalde categorie de kwaliteit bovengemiddeld vindt. Vanaf vandaag is het mogelijk om je stem uit te brengen voor de publieksprijs via deze link: https://nl.surveymonkey.com/r/VoteMIR2023.

Over de verkiezing ‘Meest Invloedrijke Recruiter’

De verkiezing ‘Meest Invloedrijke Recruiter’ is een initiatief van Bas Westland, hoofdredacteur van de blog EmploIT.nl. De verkiezing wordt sinds 2009 jaarlijks gehouden. Eerdere ‘overall’ winnaars zijn: Eugène van den Hemel (2022 – ‘overall’ Juryprijs), Wim Dammans (2021 – ‘overall’ Juryprijs), Marcel Borst (2020 – ‘overall’ Juryprijs), Arnold Jansen (2019 – ‘overall’ Juryprijs), Fleur Aalbrecht (2019 – ‘overall’ Publieksprijs), Michelle Thijssen (2018 – Publieksprijs), Monique de Jong en Luna Kucinskaite (2018 – Juryprijs), Caspar Kipp (2017 – Publieksprijs), Tamara Rood (2017 – Juryprijs), Joris van den Beuken (2016), Koos Würzer (2015), Rob van Elburg (2014), Britt van Capelleveen (2013), Nicole van Thoor (2012), Wesley Hendriks (2011), Kay Goedhardt (2010) en Roos van Vugt (2009).

De ‘Meest Invloedrijke Recruiter’ van het jaar word je niet zomaar. Om mee te kunnen doen aan deze verkiezing van EmploIT.nl moet je genomineerd worden door je vakgenoten, klanten of kandidaten in de categorieën Agency, Corporate, Interim, Talent, Recruitment Marketing, Sourcing en Recruitment Team. Per organisatie is één genomineerde kandidaat toegestaan. Na de nominatieronde volgt er een verkiezingsronde, daarbij staan een Publieksprijs én een Juryprijs op het spel.

Genomineerde kandidaten bepalen zelf of ze meedoen aan de Juryprijs, aan de Publieksprijs of aan beiden. Genomineerden die deelnemen aan de strijd om de Publieksprijs kunnen na de nominatieronde campagne voeren om stemmen te werven. Per categorie kan er een stem op één van de genomineerde kandidaten uitgebracht worden en er kan een stem worden uitgebracht voor de overall winnaar. Meer dan één keer stemmen is niet toegestaan en anoniem stemmen mag ook niet. Alles in het kader van transparante verkiezingen.

Genomineerden die meedingen naar de Juryprijs laten hun kwaliteiten aan een vakjury zien door het beantwoorden van vijf video-vragen die betrekking hebben op het vakgebied, innovativiteit, kennis en professionaliteit van de genomineerden. Een vakjury beoordeelt deze antwoorden op de videovragen om vervolgens één van de genomineerde kandidaten tot overall winnaar uit te roepen. Daarnaast kan de jury ook besluiten om een genomineerde kandidaat in zijn of haar categorie tot winnaar uit te roepen.