Recruiters United Recruiters United , geschreven op 07-06-2017

Met een goedgevulde zaal met meer dan 100 deelnemers was het donderdag 1 juni tijd voor ‘Recruitment Marketing voor bureaus’ en was het deze keer de eer aan bestuurslid Nicolette van Duuren om iedereen te verwelkomen op deze prachtige locatie. Namelijk het stadion van FC Utrecht, de Galgenwaard.

Met niet alleen een goed gevulde zaal maar ook een goed gevuld programma gingen we om 14.00 van start met Paulien Schieven, Commercieel directeur SAMR. SAMR is een onderzoeksbureau en gespecialiseerd in motivatorenonderzoek op basis van lifestyle van mensen. Ook hebben zij onderzoek gedaan naar de motivatoren waarom mensen werken. Wat beweegt mensen om te werken. Als je dit weet dan weet je ze beter te vinden, hoe en waar te benaderen en hoe te ‘verleiden.

De een is de ander niet, DE kandidaat bestaat niet! Leer de mens echt kennen op basis van diverse kenmerken en weet wat hen motiveert en enthousiasmeert. SAMR heeft het BSR (Brand Strategy Research) model ontwikkeld waarin gekeken wordt naar waarden, hobby, interesse, beroepen, karakter en huishouden. Op basis hiervan worden mensen in verschillende motivationele segmenten ingedeeld op basis van kleur. Nu je weet wat iemand motiveert, kun je ook veel gerichter communiceren. De aanwezigen was vooraf gevraagd de test ook zelf te doen en te zien tot welke groep zij behoren. Paulien had deze uitkomsten samengevoegd en opvallend was om te zien dat het grootste deel van de groep in rood (creatief) en blauw (controle) vielen.

Na Paulien waren René Bolier en Dirk Meeuws van OnRecruit aan de beurt. Zij lieten zien hoe je inzicht krijgt in de candidate journey, wat de touchpoints zijn, hoe je deze met elkaar verbindt en meetbaar maakt, Want hoe effectiever je dit doet, hoe hoger je omzet en rendement zal zijn. Zorg dat je touchpoints de hele candidate journey van awareness, consideration, purchase, service tot loyalty beslaat. Belangrijk is dat je alles moet kunnen meten. Weet wat het traject is dat de bezoeker aflegt en wat de kosten per kanaal zijn om 1 gekwalificeerde sollicitatie of plaatsing binnen te halen. Want zo kun je leads omzetten in business. Start met een kleine scope, zodat je kunt leren en intern kunt aantonen wat wel en niet werkt. En breidt dan uit met andere touchpoints. Door meer tijd en geld te steken in de juiste content en tools vertaalt het zich uiteindelijk naar meer sollicitaties en dus waarde uit je geld.

Ronald Schep, Consultant People Analytics, houdt zich bezig met procesoptimalisatie van people analytics. Hij nam ons mee in hoe je structuur aanbrengt in je data zodat je ook meetbaar kunt maken wat je wilt meten. Dit doe je op drie niveaus, te weten recruitment sourcing, recruitment proces en onboarding. Alles draait uiteindelijk om data en analyses. Welke data heb je nodig om je sollicitatieproces te kunnen optimaliseren?

Als je bijvoorbeeld veel sollicitanten krijg op een vacature, maar er veel moet afwijzen, kijk dan nog eens naar je vacaturetekst. En vraag sollicitanten om hun feedback over je sollicitatieproces. Zo kun je je NPS meten en uiteindelijk verhogen.

Als laatste was Sietske Hoogendoorn, recruitment marketeer bij Tempo Team, aan het woord. Met een hoop enthousiasme, want Sietske loves jobmarketing! Bij Tempo Team hebben ze in korte tijd jobmarketeers en ecommerce marketeers aangenomen om de vacatures van de opdrachtgever op de juiste manier onder de aandacht te brengen. Dat doen zij door middel van marktonderzoek, analyse zoekgedrag kandidaten, zoekvolume en keywords. Zo maken zij onder andere filmpjes om te laten zien hoe gaaf het is om die ene werkgever aan de slag te gaan. De gerichte jobmarketing zorgde uiteindelijk voor een stijging van 25% van kandidaten die benut konden worden.

Samengevat waren alles sprekers het over een ding eens: ‘Weet hoe de kandidaat aangesproken wil worden, wie hij/zij is en waar ze zich bevinden’. Zorg dat je alles kunt doormeten, bijsturen en werkt het niet stop dat dan ook en begin opnieuw!

Afsluitend met een netwerkborrel kunnen we terugkijken op een geslaagde middag!

Heb jij dit event gemist? Donderdag 22 juni vindt ons Summer Event plaats. Laat je inspireren door het verhaal van Stefan Coppers met als afsluiting een drankje en bbq. Onze events zijn voor leden gratis. Nog geen lid? Schrijf je hier in.

 

Reageer

  • (wordt niet gepubliceerd)

XHTML: Je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>