Een lange, houten steiger die naar een glazen gebouw aan het water loopt, eendjes die voorbij zwemmen, in de verte groene weilanden en sluierbewolking aan de lucht; alsof een schilderij van Gerard Bilders tot leven komt. Het decor van het Nieuwjaarsevent 2020 was dan ook letterlijk een plaatje. Van de inmiddels 800 leden van Recruiters United wisten zo’n 300 personen hun weg te vinden naar Kameryck voor een gezellige, inspirerende middag waar aandacht centraal stond.

Verwelkomd worden door etagères vol brownies en cakejes en dat met uitzicht op het water: het zette meteen de toon voor de middag. Nog voordat alle lekkernijen op waren, kon het Nieuwjaarsevent beginnen met journalist en schrijver Mark Schalekamp als dagvoorzitter. Met humor leidde hij de 300 aanwezigen door het programma waarna voorzitter van Recruiter United, Gusta Timmermans, de winnaar van Fruit2Recruit 2019 bekend maakte. Uiteindelijk ging Simone Broos, manager recruitment bij KPMG, er met de grote, gouden ananas vandoor. Haar visie op het integreren van recruitment in het gehele bedrijfsproces kreeg de meeste stemmen. 

Voorspellingen Fruit2recruit

Terwijl Simone beschermend over haar ananas waakte mochten 3 nieuwe sprekers hun visie op 2020 uitspreken. De mountainbikende hockeykeeper Robin Barnby is tevens global head of hr & recruitment business partnering bij CEVA Logistics. Hij verwacht dat in 2020 de talent acquisition verder losgekoppeld wordt van HR en dat recruitment een centrale rol aan de bestuurstafel gaat krijgen.

Tjesca Honnef-Kuytenbrouwer is algemeen directeur bij EN HR Solutions. Tjesca is het met Robin eens; ook zij is van mening dat recruitment een losse afdeling gaat worden en dat alle arbeidsvragen hier afgehandeld worden. Zij ziet graag dat Total Talent Acquisition verder wordt vormgegeven en geïmplementeerd.

Judith Pagie, HR business partner bij De Arbodienst en een van de aanwezigen, ziet dit wel zitten. “Als we de candidate journey centraal willen stellen, is het integreren van recruitment in de business belangrijk.”

De derde voorspelling voor 2020 kwam van Sharita Boon, commercieel directeur bij DPG Recruitment. Volgens haar wordt diversiteit en inclusiviteit nog belangrijker in het nieuwe jaar. En gelukkig maar want Sharita deelde een schrijnend voorbeeld: een vriend met een niet-westerse achternaam solliciteerde zich 2 jaar lang tevergeefs suf. Nadat hij zijn achternaam wijzigde in die van zijn Nederlandse moeder ontving hij binnen 2 weken een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Meer vrouwen aan de top en meer allochtone mensen in een bedrijf: het wordt volgens Sharita dé trend van 2020.

Train je brein!

Nadat ook Gusta Timmermans haar prioriteiten deelde: solliciteren via Whatsapp, koffie en chatbots, was het de beurt aan Elke Geraerts. De Vlaamse kreeg 50 minuten de tijd om over mentale veerkracht te spreken. En al die tijd zat iedereen op het puntje van zijn/haar stoel door haar brainwave en zo zorgde Elke voor een frisse start van het nieuwe jaar. Haar tips over je oerbrein uitschakelen door te focussen op de olifant en de vraag ‘wat was ik zojuist aan het denken’ deed iedereen beseffen dat we meer calihero in plaats van smombie moeten zijn. Een van de aanwezigen, Bianca Kreijger, corporate recruiter bij TCPM Ingenieurs & Advies, noemde het betoog ‘top’. “Ik dacht eerst nog even dat 50 minuten luisteren wat lang was, maar de tijd vloog voorbij.”

Het brein werd na afloop in ieder geval verwend met champagne en bitterballen. “Een geslaagd event, op een mooie locatie en met goede sprekers,” was volgens Gusta de perfecte samenvatting van het Nieuwjaarsevent van 2020. Op naar de Recruitment Workshops op 24 maart. Met frisse, goed getrainde breinen!