Recruiters United Recruiters United , geschreven op 26-09-2017

Amsterdam, 26 september 2017 – Nederlandse werkenden denken vooral aan een baanwissel omdat de huidige baan geen uitdagingen of groeimogelijkheden meer biedt. Dit blijkt uit het Baanwissel Onderzoek 2017 van dienstverlener CV Ster, die onder 1.024 Nederlanders onderzoek deed naar de vraag of en waarom mensen eraan denken om van baan te wisselen.

Werksfeer belangrijker dan een goed salaris

Veel Nederlanders hebben er het afgelopen jaar aan gedacht om van baan te wisselen. In 18,5 procent van de gevallen overwegen zij dit omdat er geen uitdagingen of groeimogelijkheden meer zijn binnen de huidige baan. Eén op de tien (9,9 procent) is niet gelukkig met de werkzaamheden, ontevredenheid over de werksfeer staat op de derde plek, met 9,7 procent. Het salaris komt, met 6,5 procent, pas op de vierde plek als belangrijkste reden om van baan te willen wisselen.

Vrouwen wisselen eerder van baan dan mannen

Vrouwen wisselen gemiddeld iets meer van baan dan mannen. Van alle mensen die aan baanwissel hebben overwogen is 55,4 procent vrouw. Het zijn vooral jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar die aan een baanwissel denken.

Het wisselen van een baan vanwege het salaris komt wel voor, maar dan vooral bij jongvolwassenen. 45,3 procent van de jongvolwassenen geeft dit als reden op en 68,8 procent wanneer zij hooguit drie jaar werkzaam zijn bij de huidige functie.

Mensen die van baan willen wisselen omdat ze een conflict hebben met een leidinggevende zijn vooral ouderen tussen de 51 en 60 jaar, die langer dan 10 jaar werkzaam zijn bij dezelfde werkgever. Binnen deze groep heeft 43,8 procent een mbo achtergrond.

Duidelijke verschillen per opleidingsniveau

Mbo’ers denken vaker aan een baanwissel omdat ze niet gelukkig zijn met de werkzaamheden, hbo’ers overwegen een baanwissel juist vaker omdat de werkdruk te hoog is. Wo’ers hebben tot slot hele andere redenen om aan een baanwissel te denken. Zij doen dit vaker omdat het werk niet bijdraagt aan het bereiken van de persoonlijke doelen.

Bekijk de resultatenpagina van CV Ster voor het volledige Baanwissel Onderzoek 2017.

Reageer

  • (wordt niet gepubliceerd)

XHTML: Je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>