Recruitment Innovation Festival 2019 | Verslag

Tussen de groene tanks en vliegtuigen in het Nationaal Militair Museum in Soest organiseerde Recruiters United het kleurrijke Recruitment Innovation Festival. Op dit eerste festival voor recruitmentprofessionals kwamen meer dan 400 festivalgangers samen. Met festivalbandje om de pols haalden zij hun hart op als het gaat om recruitmentinnovaties die ons de komende jaren te wachten staan. Een festivalplein met dj en stands met hapjes en drankjes, 4 podia waar je verschillende sessies kon bijwonen en een escaperoom maakten de festivalervaring compleet. En wat hadden we geluk met het schitterende festivalweer: op 19 september scheen de zon.

Het aanbod was enorm en na de spectaculaire opening op het festivalplein kon je je eigen middagprogramma kiezen. In de buitenlucht vonden sessies plaats in 2 legertenten en in een heus Fokker-vliegtuig binnen kon je aanschuiven voor sessies in het auditorium. Denk aan thema’s zoals werving, matching en selectie, onboarding, chatbots, IA, NPS en interactie. Het centrale hart van de middag was het grote festivalplein met muziek, snacks & drankjes en stands. Hier kon je interessante innovaties en leuke activiteiten ervaren.

De eerste sessie van de middag in de Bruine tent was die van Walter Hueber, CEO van Cammio. In zijn verhaal over video in recruitment benadrukte hij nogmaals dat we in een complex technologielandschap leven waarin video niet meer weg te denken is. Sterker nog, het wordt onze leidende taal. “Video is hét middel om de authenticiteit van je organisatie over het voetlicht te brengen”, aldus Walter. Ook Inge Dijkstra, lead recruitment en communications van PSR Group nam plaats in de Bruine tent en zei na afloop van Walters sessie: “Ik ga zeker een balletje opgooien bij het management” vertelde ze, “video werkt en daarom moeten we ervoor gaan, we doen er nu te weinig mee.”

Een van de sessies in de Blauwe tent was die van Tineke Druijf, engagement specialist bij LIDL, haar innovatie. In dit geval over de onboarding app ‘Welkom bij Lidl’. Een effectieve tool om nieuwe medewerkers een warm welkom te geven en in korte tijd aan het bedrijf te binden. Jolanda Breur, HR officer bij FMO, zat bij deze sessie op de eerste rij en verliet de tent enthousiast en met de volgende woorden: “Met zo’n onboarding app geef je medewerkers meteen het gevoel dat ze bij het bedrijf horen, je creëert een gevoel van verbinding.”

In het auditorium sprak onder meer Paul Klaessen, hoofd arbeidsmarktcommunicatie bij Defensie. Paul deelde een helder overzicht van de wervingsaanpak, van hoe Defensie zijn doelgroepen bereikt. Hij nam ons mee door het touch-tell-sell-proces van campagnes en liet ons zien hoe Defensie aan zijn werkgeversmerk bouwt. Linda van Emmerik, corporate recruiter bij Abrona heeft deze sessie ook bijgewoond en vertelde hierover: “Je kunt niet om campagnes en content heen voor een goede werving” vertelde ze, “creativiteit en denken vanuit de doelgroep zijn daarbij écht doorslaggevend.”

De Fokker op het buitenterrein was misschien wel de meest bijzondere sessielocatie. Marieke Boersma, recruitment specialist bij IKEA nam plaats op een van de vliegtuigstoelen toen Hayke Tjemmes, recruitment innovator bij de Wehkamp een sessie verzorgde. En dit was ook meteen de sessie die haar het meest was bijgebleven. Marieke vertelde hierover: “Je moet dingen simpel houden”, zei ze. “Ik heb geleerd dat je met een basic NPS-tool grote stappen kunt maken in het verbeteren van de candidate experience. Ik ga echt met veel nieuwe ideeën en kennis naar huis.”

Met ruim 400 vakgenoten was het Recruitment Innovation Festival een uitgelezen gelegenheid om te netwerken en bij te praten. En dat was ook precies de insteek! Bestuurslid van Recruiters United, Nicolette van Duuren geeft aan dat het doel was om een laagdrempelig en informeel evenement te organiseren met de vrijheid om je eigen programma samen te stellen, met als thema innovatie. “Iedereen is weer bijgepraat over de laatste ontwikkelingen binnen recruitment breed. Daarbij gaat het niet alleen om tech-innovaties, maar ook om cases en toepassingen. Innovatie zit ook in dingen anders, vernieuwend, doen” aldus Nicolette.

Op de Recruiters United Facebookpagina kun je de foto’s vinden.

De presentaties van de sprekers zijn te vinden door op de naam te klikken:

Bekijk hier de recap die Monsterboard van het event maakte.

————————————————————————————————————————————————————

Het eerste festival voor recruitmentprofessionals

Het enige festival waar je deze nazomer écht bij moest zijn! Op 19 september in het Nationaal Militair Museum in Soest kun je samen met meer dan 400 andere recruitmentprofessionals alle innovaties ervaren die ons vakgebied de komende jaren gaan raken.

Hoe werkt het?

Het centrale hart van de middag is het grote festivalplein met muziek, snacks & drankjes en stands. Hier kun je interessante innovaties en leuke activiteiten ervaren. Om het plein heen zijn meerdere podia met inhoudelijke sessies. Laat je tussen de vliegtuigen inspireren door VR-ervaringen en sprekers van Defensie, Monsterboard en Endouble, techdemo’s, klantcases en workshops. Je kiest zelf naar welke sessie(s) je gaat en zo bepaal jij jouw eigen middagprogramma. Onderaan deze pagina, onder het woord Sprekers, vind je de 6 ‘podia’. Klik bijvoorbeeld op het plaatje ‘blauwe tent’ en je vind de sprekers die in de blauwe tent optreden inclusief een korte toelichting op hun presentaties.

Reservelijst

Het event is helaas uitverkocht. Als je je aanmeldt voor de reservelijst is er een kans(je) dat je in de plaats van iemand kunt komen die verhinderd is. Stuur een mail naar: com@recruitersunited.com 

Deelname is gratis voor leden van Recruiters United. Niet-leden betalen 125 euro pp. excl. BTW

Met het OV? Neem de festivalbus

Onze eventpartner het Ministerie van Defensie zorgt ervoor dat jij gratis vanaf het station in Amersfoort direct naar het festivalterrein kan reizen met de festivalbus. Deze vertrekt om 12.30 uur en om 13.00 uur zodat je op tijd bij de opening bent. Dezelfde bus brengt de vroege vogels om 16.30 uur (dan mis je wel de afsluiting) of om 17.30 uur weer terug. De bus staat op het Stationsplein Amersfoort en is te herkennen aan het logo van Recruiters United op het raam.

Eventpartners

Festivalschemarecruiters-united-recruitment-innovation-festival-soest-schemarecruiters-united-recruitment-innovation-festival-soest-schema2

Programma

Vanaf 13:00 uur
Inloop

toegang tot het festivalplein

13.30 uur
Festival opening

kick off van het Recruitment Innovation Festival

14:00 uur
Sprekers, Muziek, Catering & Demo's

start inhoudelijke sessies op de 4 podia.

17.20 uur
Finale

gezamenlijke afsluiting van het festival.

17.30 uur
Einde en verlaten festivalterrein

Sprekers