Nieuwjaarsevent 2019 | Verslag

“Ben je veilig aangekomen?”
Gut, die sneeuw hè? Het was het gesprek van de dag op 22 januari 2019. Toch weerhield code geel honderden recruitmentprofessionals er niet van af te reizen naar Maarssen voor het jaarlijkse Nieuwjaarsevent van Recruiters United.

De nieuwjaarsbijeenkomst van Recruiters United was (zoals altijd) weer gericht op het anticiperen op de trends van volgend jaar. Een aantal vakgenoten en de 2 gevatte trendverkenners met humor zorgden voor een leerzame en vermakelijke middag. Heb je het gemist? We praten je bij.

De Gouden Ananas
Voorzitter van Recruiters United opende deze middag met een korte terugblik op 2018 en een vooruitblik op 2019. Wat staat er dit jaar op jouw cv? En stel ook jij de kandidaat centraal?

Daarna was het tijd voor de uitreiking van de Gouden Ananas, de prijs die hoort bij het jaarlijkse Fruit2Recruit. Onze leden konden de afgelopen weken stemmen op degene die begin 2018 het beste zicht had op de trends van dat jaar. Vorig jaar deelden Geert-Jan Waasdorp, Heleen Stroevelaar en Thomas Waldman hun visie. Alle 3 voorspellingen waren treffend, al moest Heleen even door het stof vanwege haar voorspellingen. Volgens de enige vrouw in het drietal zou LinkedIn in 2018 ten onder gaan. Dat bleek echter niet helemaal waar. Mede daardoor was het Thomas Waldman die met de felbegeerde Ananas aan de haal ging. Vervolgens was het de beurt aan 3 nieuwe recruitmenthelden hun visie op het vakgebied te etaleren. Wat verwachten zij van 2019?

Fruit2Recruit 2019
Simone Broos, recruitment manager bij accountinggigant KPMG trapte af met haar visie. Volgens Simone moet recruitment geïntegreerd worden in het gehele bedrijfsproces. Het kan niet langer meer een ‘losse divisie’ blijven. Onder de noemer Recruitment Excellence zal de wisselwerking tussen recruitment en de rest van een bedrijf steeds belangrijker worden.

Wilbert Mulders, Global Workstream Lead Enterprise Clients bij Randstad (hij won ook de publieksprijs voor meest indrukwekkende jobtitel) was als tweede aan de beurt. Volgens Wilbert wordt 2019 het jaar van de gepersonaliseerde ‘toolbox’. Het is niet meer genoeg om alle tools voor recruitment aan te pakken. Je zult voor elke vacature en als bedrijf een specifieke manier moeten vinden om mensen ‘op maat’ te bereiken. En in 2019 gaat dat volgens Mulders ook gebeuren.

Esther Mollema van Direction sloot af. Zij had eerder een betoog dan een voorspelling. Haar verhaal draaide om ‘piepjes’. De centrale vraag: “waarom dragen mensen hun autogordel ALTIJD? Voor de veiligheid? Nee, om van het piepje af te zijn.” Volgens Mollema wordt het dan ook tijd om ‘het piepje’ van onze klanten te worden. Om diversiteit en inclusie te bevorderen zullen wij ons als recruiters steeds meer bezig moeten houden met het bewaken van afspraken. Wij moeten ‘het piepje spelen’ als de afspraken niet worden nagekomen. Dan zullen klanten zich vanzelf meer richten op diversiteit en inclusie, als er maar duidelijke afspraken over zijn.

Net als vorig jaar was iedere spreker het eens over 1 ding. De kandidaat moet centraal komen te staan. De tijden dat je op kandidaten kon wachten zijn voorbij. Je moet ze verleiden en serieus nemen. Als recruiters blijft dat ons eerste doel. Zeker in 2019.

Fountainheads
Na de bijdrages uit de wereld van de recruitment was het de beurt aan de Fountainheads. Deze 2 veteranen uit het bedrijfsleven hebben als missie duidelijk maken dat je maar 1 keus hebt: Adapt or die. In een presentatie waarin je meer termen om de oren vlogen dan je kon tellen, knalden Bouman en Van Rooijen door de trends in de zakenwereld heen. Wie past zich op tijd aan en wie blijft er net te lang stilstaan? Een inspirerende wervelwind over de nadelen van oogkleppen en de noodzaak om je bedrijf aan te passen op de trends van nu. De kans dat de aanwezigen de volgende ochtend op de snooze-knop van de wekker drukken was sowieso afgenomen.

Meest invloedrijke recruiter
Na het vaste programma vond tijdens de borrel ook de bekendmaking plaats van de juryprijs De Meest Invloedrijke Recruiter 2019. Bas Westland, initiatiefnemer van deze verkiezing, liet weten dat Monique de Jong en Lina Kucinskaite er met de winst aan de haal gingen. Monique won de hoofdprijs. Zij was de meest invloedrijke recruiter van Nederland, terwijl Lina de winst pakte als talent van het jaar. Namens Recruiters United, van harte gefeliciteerd dames.

Na het programma was er natuurlijk tijd voor champagne en de mogelijkheid om met de overige aanwezigen van gedachten te wisselen over recruitment. De Inn Style had genoeg bitterballen ingekocht om een klein land van eten te voorzien en ook de champagne smaakte prima. Daarna restte er voor de aanwezigen niets anders dan iedereen een succesvol 2019 te wensen en zich op de besneeuwde wegen van Nederland te begeven. Wij hopen dan ook dat iedereen veilig thuis gekomen is.

Tot ziens op 28 maart bij de Recruitment Workshops!?

Ook op Werf& is een leuke wrap-up over deze middag verschenen: https://www.werf-en.nl/op-de-agenda-voor-2019-recruitment-excellence-verliefd-worden-op-problemen-en-piepjes/

Klik HIER voor de slides van middagvoorzitter Gusta Timmermans.

Klik HIER voor de slides van de Fountainheads.

 


Op 22 januari vindt het Recruiters United Nieuwjaarsevent plaats in Innstyle, Maarssen. Een mooie locatie en lekker centraal gelegen.

De middag staat in het teken van de toekomst voor recruitment. En dat doen we met niemand minder dan de trendverkenners Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen van De Fountainheads. Bouman en Van Rooijen dagen je uit anders naar je eigen toekomst te kijken. Ze zijn pas tevreden als je “enigszins prettig ongerust naar huis gaat”, zo beloven ze. We zijn benieuwd!! Daarnaast geeft Gusta Timmermans haar visie op recruitment in 2019 en deelt zij de belangrijkste topics die door het Recruiters United netwerk zijn aangedragen.

Verder geven we een vervolg aan Fruit2Recruit: 3 bekende recruitment namen zullen weer in 10 minuten de toekomst voorspellen. Welke uitdagingen zijn er anno 2019 en hoe kunnen we ons vakgebied naar een hoger plan tillen?

En we maken bekend wie het meest dichtbij zat met zijn of haar voorspelling over 2018. Is dat:

* Geert-Jan Waasdorp: niet big data gaat het verschil maken, maar de recruiter zelf! Recruiters zijn 70% van hun tijd met de verkeerde dingen bezig; zo werken ze bijv. aan een vacature die weer wordt ingetrokken. Daarom moeten de recruiters het lichtend voorbeeld worden en in die 70% ‘verloren’ tijd hun vakmanschap inzetten daar waar die het meest nodig is, zoals in onderwijs en zorg.
* Heleen Stoevelaar: we gaan weer naar buiten! We gaan verleiden, zakelijk flirten, we gaan het gesprek weer aan met de kandidaat. We bezoeken congressen en events, daar waar onze doelgroep zich bevindt. En LinkedIn? Dat kunnen we begraven als belangrijkste recruitment tool.
* Thomas Waldman: alleen de bedrijven die techniek echt goed weten in te zetten voor de kandidaat, zijn de bedrijven die gaan winnen. Het gaat er in de eerste plaats dus om om met de nieuwe technieken het proces voor de kandidaat te verbeteren, en niet het proces voor de recruiter.

Daarvoor hebben we jouw input nodig: je kunt stemmen op jouw favoriete voorspeller.

Stem mee

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw visie op komend jaar. En daarom kun je in de stemmodule de voor jou belangrijkste strategische recruitment topics van 2019 met ons delen.

Genoeg te doen, beleven en leren, dus kom op 22 januari naar het Nieuwjaarsevent. En zie wie er met de felbegeerde Fruit2Recruit bokaal naar huis gaat.

Oh ja, en natuurlijk er is genoeg tijd om het netwerk te ontmoeten en samen te toosten op het nieuwe jaar, en ons mooie vak!

Deelname is gratis voor leden van Recruiters United. Niet-leden betalen 125 euro pp.

Fruit2Recruit clips 2018:

Programma

13.15 - 14.00 uur
inloop
14.00 - 14.10 uur
opening
14.10 - 14.20 uur
blik op 2019 & bekendmaking winnaar Fruit2Recruit 2018
14.20 - 14.30 uur
1e voorspeller Fruit2Recruit 2019: Simone Broos, KPMG (klik op de foto voor meer info over Simone)

Luister welke voorspelling Simone heeft voor 2019 op het onderdeel talent acquisition.

14.35 - 14.45 uur
2e voorspeller Fruit2Recruit 2019: Esther Mollema (klik op de foto voor meer info over Esther)

Luister welke voorspelling Esther heeft voor 2019 op het onderdeel (diverse) arbeidsmarkt.

14.50 - 15.00 uur
3e voorspeller Fruit2Recruit 2019: Wilbert Mulders, Randstad (klik op de foto voor meer info over Wilbert)

Luister welke voorspelling Wilbert heeft voor 2019 op het onderdeel innovation/technologie.

15.00 – 16.00 uur
optreden Fountainheads
16.00 - 17.00 uur
borrel

Sprekers

Fountainheads