Dirk Meeuws (OnRecruit)

Talentpooling: hoe kun je vanuit de kandidaat recruiteren?

Als het gaat om talentpooling: hoe kijk jij naar kandidaten? Hoe ga je om met kandidaten die je moet afwijzen, maar wel potentieel hebben? Ben je overtuigend genoeg om de kandidaat in te laten zien dat ze niet geschikt zijn voor die betreffende vacature, maar wel als kandidaat? Kun je strategisch denken en een hiring manager overtuigen dat de kandidaat niet past bij die ene vacature, maar wel voor die andere die nog gaat komen? Verplaats je maar eens in die rol: ‘je bent verantwoordelijk voor talentpooling, en nu?’ Dit vertelt over de praktijk en tegelijkertijd krijg je een stukje theorie mee.

Dirk heeft met ruim 40 bureaus en werkgevers gewerkt, waardoor hij veel kennis heeft opgedaan over talentpooling. Met zijn expert status geeft hij adviezen en trainingen om met bepaalde technieken data te achterhalen die laat zien wat er gebeurt binnen een bepaalde talentpool. Na dit webinar weet je hoe je op een andere manier naar kandidaten kunt kijken dan dat je voorheen deed. Je leert hoe je een goede relatie kunt opbouwen met kandidaten die al in je database zitten, zodat je daar in de toekomst de vruchten van kunt plukken.

MEEDOEN
Dit webinar is gratis voor leden van Recruiters United. Ben je lid van Recruiters United dan ontvang je op de ochtend van de lunchtalk per mail de link. Niet-leden betalen 25 euro via een betaalverzoek (met factuur). Vul daarvoor het formulier hiernaast in.

Wanneer je lid wordt van Recruiters United profiteer je 12 maanden van kennisdeling door diverse experts middels de Recruiters United Lunchtalks, Summerschool, de themamaand Employer Branding en in 2021 (hopelijk) weer offline events.