Employer Branding Summit 2021

Hét employer branding event van Nederland komt er weer aan. Dit jaar gaan we in op merkvoorkeuren van organisaties. Hoe werkt dat naar klanten én (potentiële) medewerkers toe? Uit onderzoek blijkt dat merkvoorkeur de enige KPI is met een bewezen effect op het marktaandeel. Wat betekent dit voor Employer Branding? Welke factoren zijn dan van invloed op die merkvoorkeur? Welke activiteiten dragen hieraan bij? Kortom wat zijn de ESSENTIALS?

Over de Employer Branding Summit

De Employer Branding Summit 2021 staat in het teken van elkaar ontmoeten, geïnspireerd worden door key-notes van binnen en buiten ons werkveld en best practices van vakgenoten. Een must visit voor recruiters, recruitment managers, employer branding specialisten, communicatie managers en hr managers die zich bezig (willen gaan) houden met Employer Branding, recruitment marketing en/of arbeidsmarktcommunicatie.

Wil je verzekerd zijn van een plek, schrijf je dan nu al in!

Deelname voor leden is gratis of € 50, afhankelijk van je lidmaatschap. Niet-leden betalen € 250 voor deelname aan dit event (voor slechts € 45 meer ben je ook lid en profiteer je een jaar lang van gratis toegang tot de events).

Programma in het kort:

9.00 – 10.00       Ontvangst
10.00 – 10.15     Opening
10.15 – 11.00     Andy Mosmans – What’s the game of your name
11.15 – 12.15     Colleges
12.15 – 13.00     Lunch
13.00 – 14.00     Workshops
14.00 – 14.45     Ed Stibbe – Why winners give it all
14.45 – 15.30     Emily Firth – Fifty shades of beige
15.30 – 15.45     Afsluiting
15.45 – 17.00     Netwerkborrel

Scroll voor het uitgebreide programma naar beneden.

Onze eventpartners

       

Voor de Employer Branding Summit geldt dat je voor je bezoek een coronatoegangsbewijs nodig hebt.

Programma

10.00 - 10.15
Opening MIeR
10.15 - 11.00
Andy Mosmans

“What’s the game of your name”

The battle of the brands is ook op de arbeidsmarkt in volle gang. Talent is schaars en zodoende vechten werkmerken steeds intenser, d.m.v. employer branding en door de hele employee journey heen, om share of mind, heart & future. Het draait er daarbij niet alleen om bekend te worden, maar bovenal om op een unieke en relevante manier een tot de verbeelding sprekende betekenis te ontwikkelen die leidt tot merkvoorkeur. Modern talent wil werk dat ertoe doet en werken bij ondernemingen die ergens voor staan en gaan. Everything else is just a job. Niet voor niets stelt Daniel Pink in zijn boek Drive dat mensen met name gemotiveerd worden door de triade van Purpose (een betekenisvolle missie), Autonomy (een bepaalde mate van vrijheid) en Mastery (invloed en ontwikkelingsmogelijkheden). So, what’s the Game of Your Name?

11.15 - 12.15
EB the essentials Colleges
  • Leer hoe A.S. Watson haar social presence heeft verhoogd door op een consistente manier content beschikbaar te maken.
  • Hoe komen we tegemoet aan de verwachtingen van het talent in het “nieuwe normaal“? Wat betekent dit voor Employer Branding. Indeed deelt inzichten op basis van hun onderzoek.
  • Recruitment versus Employer Branding doelstellingen. Wie of wat bepaalt? Compass Group toont lef met haar nieuwe campagne.
  • FrieslandCampina vertelt hoe ze tot de kern van haar werkgeversverhaal is gekomen en deze internationaal heeft geactiveerd.
12.15 - 13.00
Lunch
13.00 - 14.00
EB the essentials Workshops
  • Wat zijn de essentials bij het maken van een mediaplan? Wat zijn zinvolle KPI’s? Radancy neemt je in een sneltreinvaart mee langs de media basics waardoor je direct aan de slag kunt.
  • We kunnen niet meer om data heen, maar welke digitale data is essentieel voor employer branding? Waar vind je deze data, wat vertelt het jou en hoe zet je het vervolgens in? In een interactieve sessie nemen de specialisten van Kellerman je mee langs de fundamentals van digital data.
  • It’s all about the DATA! Er zijn veel arbeidsmarkt- en merkonderzoeken, maar welke onderzoeksmethodiek past nu bij welke onderzoeksvraag? De experts van Universum nemen je mee in de wereld van arbeidsmarktonderzoek.
  • De EVP is het antwoord op de vraag ‘why should a talented person want to work here?’. We kijken wat dat nu is, zo’n EVP, welke bouwstenen bepalend zijn en wat we kunnen/moeten doen om een sterke en eigen-zinnige EVP te formuleren. Door Ton Rodenburg van ClubgeistBVH.
14.00 - 14.45
Ed Stibbe

“Why winners give it all”

Hoe verleid jij de beste mensen in de markt, om juist voor jóuw bedrijf te kiezen? Een cool kantoor, gezellige borrels met collega’s, een aantrekkelijke pensioenregeling, veel vrije dagen, hybride werken, een gave leasebak, of een lekker salaris? Voor nieuwe generaties staat geld niet meer op de eerste plaats. Het verhaal àchter het bedrijf, de ontwikkel mogelijkheden en de impact die mensen kunnen maken zijn minstens zo belangrijk. Nu “de war on talent” weer in alle hevigheid oplaait is het van groot belang dat jij met je werkgevers merk een ijzersterke voorkeur positie in de arbeidsmarkt opbouwt. Dat betekent verder kijken dan de dagelijkse recruitment praktijk. Dat betekent: meer aandacht besteden aan factoren die bijdragen aan een krachtiger voorkeur onder nieuwe en huidige talenten. Want zo creëer je een grotere en vollere kandidatenvijver om uit te vissen. Nu, en in de toekomst. In deze keynote ontdek je welke factoren de merkvoorkeur van het employer brand vergroten. En hoe je zelf concreet aan de slag kan gaan om de merkvoorkeur van je employer brand te vergroten. Zodat ook jouw merk een winner in de “war on talent” wordt.

14.45 - 15.30
Emily Firth

“Fifty shades of beige”

Hoe creëer je employer branding content waar mensen echt naar willen kijken? Hoe doe je dat in een tijd waarin er zoveel op het spel staat, waar er meer online ruis is dan ooit? Wat zijn de essenties van het vertalen van je strategie naar een creatief concept? En hoe pitch je je budget aanvraag voor al je EB-content ideeën? Het antwoord op deze vragen krijg je tijdens de keynote van Emily Firth in ’50 Shades of Beige’.

15.30 - 15.45
MIeR
15.45 - 17.00
Borrel

Sprekers