Employer Branding Summit 2019

De talent journey: van het aantrekken van talent tot het exit-gesprek

Dit jaar gaat Employer Branding Summit verder! Tijdens deze inspirerende dag staat de gehele talent journey centraal, en dus is er aandacht voor de fases waarin potentiële, bestaande of vertrekkende medewerkers verbonden worden; en blijven met een werkgever. Van het eerste touch point tot aan het exitgesprek en zelfs nog verder dan dat, tot aan een actief alumnibeleid. Want…. als je jouw (potentiële) medewerker tijdens het afleggen van de gehele journey weet te raken in elke fase, dan pas werk je optimaal aan het employer brand.

Voor de plenaire sessies hebben we al 4 topsprekers vastgelegd waaronder Tony’s “Choco Evangelist” Ynzo van Zanten en online beïnvloeder Martin van Kranenburg. Co-founder van o.a. The Ocean Cleanup en The Green Miles. Florian Dirkse is onze inspirerende dagvoorzitter. Hij verbindt alle sessies naadloos met elkaar en neemt jou mee in het waarmaken van jouw dromen.

Met de line up van de 2 x 5 break-out sessies zijn we nog volop bezig maar om vast een tipje van de sluiter op te lichten: je kan aanschuiven bij sessies over attraction, selection, retention, internal development en on-boarding maar bijvoorbeeld ook bij de break-out sessie over het implementeren van een arbeidsovereenkomst op 1 pagina.

Organisaties ontwikkelen de meest mooie candidate en employee journeys, maar wanneer het arbeidscontract op tafel komt, slaan we vaak de plank mis. Veelal beleeft de kandidaat een teleurstellende ervaring en sluiten de toon en inhoud van de arbeidsovereenkomst niet aan bij eerdere indrukken. Tijdens de sessie “een arbeidscontract op 1 pagina” inspireren Eveliese Luiting (People Masterminds) en vernieuwende arbeidsrechtadvocaat Daniël Maats (Bruggink en van der Velden Advocaten) je graag hoe het anders kan. Zij hebben bijvoorbeeld arbeidscontracten van slechts 1 pagina geïmplementeerd. Eveliese en Daniël lichten de spagaat tussen angst en vertrouwen toe en laten ons inzien dat al veel geregeld is via het bestaande arbeidsrecht. Is jouw organisatie klaar voor een kort, fris contract als “ticket of trust” in plaats van een stoffig, saai en zwaar juridisch document?

Aanmelden voor Employer Branding Summit op 5 november in Haarlem kan nu al: meld je aan.

Deelname is gratis voor leden van Recruiters United. Niet-leden betalen 350 euro pp.

Eventpartners:

 

Lees meer over de keynote sprekers door op de foto’s te klikken.

recruiters-united-sascha-becker

 

Lees meer over de sprekers van de break-outs door op de foto’s te klikken.

recruiters-united-jortijn-bijlrecruiters-united-marieke-ebs19recruiters-united-eveliese

Programma

Vanaf 9.30 uur
Inloop
10.00 - 11.00 uur
Keynote Sascha Becker

Sascha vertelt tijdens de opening talkshow op de Employer Branding Summit waarom, en hoe, daar winst valt te halen.

11.00 - 12.00 uur
Break-outs - indeling onder voorbehoud
  • Attraction/werving: Marieke Michel, Fortezza; een MKB case vanuit de journey.

Kleine organisatie? Zo maak je impact met je employee experience
Spotify, Wehkamp, Bol.com… Allemaal grote namen met interessante projecten. Of kleinere bedrijven ook een sterke employee experience neer kunnen zetten in de talent journey? Zeker! Zelfs met weinig middelen maak je grote impact. Hoe? Marieke Michel, chief employee experience bij Fortezza, gaat je daarbij helpen.

Waar begin je? Hoe pak je het aan? Marieke vertelt je haar ervaringen van het afgelopen jaar. Met hoogte en dieptepunten heeft zij gewerkt aan de employee experience van Fortezza. Aan het einde van de sessie kan je direct aan de slag met haar concrete tips. Werken aan jouw talent journey hoeft niet altijd groots en duur te zijn. Sterker nog, het zijn de kleine dingen die de basis op orde brengen en het verschil maken.

  • Recruitment: Jori Besteman, Indeed; praktijkvoorbeelden voor een succesvolle talent journey m.n. op gebied van werving- en selectieproces.

 

  • Selection: Edwin Rooijakkers, Evite; selectie op eigen wijze: eigenwijs, solliciteren zonder cv, selecteren vooral op talent & soft skills.

 

  • Contracting: Eveliese & Daniël Maats, People Masterminds; onepage arbeidsovereenkomst, een arbeidsovereenkomst die aansluit bij wie je bent als werkgever/employer brand.

Organisaties ontwikkelen de meest mooie candidate en employee journeys, maar wanneer het arbeidscontract op tafel komt, slaan we vaak de plank mis.

Veelal beleeft de kandidaat een teleurstellende ervaring en sluiten de toon en inhoud van de arbeidsovereenkomst niet aan bij eerdere indrukken. Tijdens de sessie “een arbeidscontract op 1 pagina” inspireren Eveliese Luiting (People Masterminds) en vernieuwende arbeidsrechtadvocaat Daniël Maats (Bruggink en van der Velden Advocaten) je graag hoe het anders kan. Zij hebben bijvoorbeeld arbeidscontracten van slechts 1 pagina geïmplementeerd. Eveliese en Daniël lichten de spagaat tussen angst en vertrouwen toe en laten ons inzien dat al veel geregeld is via het bestaande arbeidsrecht. Is jouw organisatie klaar voor een kort, fris contract als “ticket of trust” in plaats van een stoffig, saai en zwaar juridisch document?

12.00 - 13.00 uur
Lunch
13.00 - 14.00 uur
Martin van Kranenburg

Zo kan je (potentiele) medewerkers ‘ja’ laten zeggen en laten doen wat jij wilt.

Benieuwd hoe jij (potentiele) medewerkers ‘ja’ kan laten zeggen en laten doen wat jij wilt? Van alle beslissingen die we nemen, nemen we er 95% onbewust en dit is niet anders tijdens de gehele talent journey.

Als jij weet hoe je invloed kan uitoefenen op beslissingen die op basis van emotie worden genomen, dan kan je bijvoorbeeld invloed uitoefenen op de kwaliteit én kwantiteit van jouw sollicitanten.

Op het EBS-podium laat Martin van Kranenburg, een van Nederlands grootste conversiespecialisten, zien hoe jij als recruitment professional bewust het onbewuste brein van (potentiele) medewerkers kan prikkelen. Dit doet Martin onder andere door de beïnvloedingsprincipes van Cialdini toe te passen op 3 cases van werkenbij-/recruitment-sites van organisaties die aanwezig zijn op Employer Branding Summit 2019. Een presentatie waarbij je gegarandeerd op het puntje van je stoel zal zitten.

14.00 - 15.00 uur
Break-outs - indeling onder voorbehoud
  • Off boarding journey/boomerang: Jortijn Bijl, AFAS; hoe neem je afscheid van vertrekkende medewerkers in een stijl die naadloos aansluit bij je employer brand.

Wie jouw bedrijf verlaat, zorgt voor een nieuwe kandidaat

Medewerkers zijn het grootste kapitaal van je organisatie. Voor, tijdens en na hun dienstverband. Dat besef is binnen de organisatie AFAS Software zeer aanwezig, dus is er naast excellente werving, onboarding et cetera óók een excellent offboarding-traject. Denk aan een (natuurlijk volledig geautomatiseerd) exit-formulier, want het meest ethische softwarebureau van Nederland ben je niet zomaar. Ook is er reeds de felbegeerde ‘exit-box’ die een vertrekkende medewerker op zijn laatste werkdag ontvangt en op de eerste werkdag op zijn/haar nieuwe werkplek wordt de oud-AFAS-medewerker nog eens verrast met een bos bloemen.

Tijdens deze sessie zet Jortijn Bijl, senior marketing manager bij AFAS Software je met beide benen op de grond als het gaat om het veelal onderschatte offboarding-traject. En met de praktische tips die hij deelt kan je direct de volgende dag werk maken van jouw offboarding want zoals Jortijn zegt: “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”.

  • Eventsponsor DPG: Schuberg Philis, Een verhaal dat vanuit werving een bijzondere vorm van selectie raakt nog indelen bij onderwerp. 

 

  • Internal engagement/development: Rob van Berlo, Gemeente Den Haag; overheidscase over interne mobiliteit gekoppeld aan development. 

 

  • Werving: Berend Endouble & Esmee Trimbos, ACT Commodities.
15.00 - 15.30 uur
Break
15.30 - 16.30 uur
Tony’s “Choco Evangelist" Ynzo van Zanten
16.30
Afsluiting
16.40 - 17.30 uur
Borrel

Sprekers

Eveliese Luiting
Daniël Maats