Employer Branding Summit 2018: van medewerkers naar medemerkers

‘Er was eens… een blije medewerker, en de werkgever leefde nog lang en gelukkig.

En de medewerker trouwens ook.’

Het verhaal dat je jouw medewerkers laat beleven, is het verhaal dat zij zullen delen. In dit verhaal kan er van alles de hoofdrol spelen: van werkgeluk tot ontwikkeling. Van het moment dat jouw inbreng bij iedereen de ogen opende tot het welgemeende compliment van een manager. Als je dan ook nog eens weet hoe je deze verhalen effectief met de buitenwereld deelt, krijgt jouw verhaal een happy end. Want als jouw medewerkers goed op hun plek zitten én zij dit uitstralen, heb je de beste bouwstenen voor jouw employer brand. Zonder marketinggeneuzel, maar van binnen naar buiten. The real deal.

Tijdens Employer Branding Summit 2017 eindigde keynote spreker Svante Randlert zijn presentatie met de woorden: “Om een aantrekkelijke werkgever te worden, zijn je werknemers je vertrekpunt.” En vanaf dat punt gaan we verder! Op donderdag 8 november organiseert Recruiters United in de Philharmonie in Haarlem de 2e Employer Branding Summit. Graag nodigen wij je uit om je deze dag onder te dompelen en je te laten inspireren door het thema van dit jaar ‘Van medewerkers naar medemerkers’. Want binnen beginnen, is buiten winnen.

We zijn er trots op dat we 3 internationale keynote sprekers naar Nederland hebben kunnen halen. Alle 3 de sprekers zijn toonaangevend in hun vakgebied. Het gaat om niemand minder dan: Heleen Mes, (Google) Dave Hazlehurst en Richard Mosley. Naast de keynotes kan je aanschuiven bij 2 van de 8 break-out sessies met inspirerende sprekers en bijzondere cases.

Wil jij erbij zijn? Deelname is gratis als jij lid bent van Recruiters United. Om jezelf te verzekeren van een plaats, schrijf je dan voor 25 oktober in.

Ben je (nog) geen lid van Recruiters United, dan zijn de kosten € 295 per persoon.

Sponsors

Monsterboard

Programma

9.30 - 10.00 uur
Inloop én netwerken

Laat je verrassen door de “mail-with a message dames”, haal koffie bij de Monsterboard-barista, bezoek de Indeed waterbar, ga online met Endouble en kom op de kiek bij De Persgroep.

10.00 - 10.10 uur
Welkom door dagvoorzitter Arjen Banach & Gusta Timmermans, voorzitter Recruiters United

Arjen Banach is veelgevraagd spreker en dagvoorzitter op gebied van organisatiecultuur, verandermanagement en werkgeluk. Met zijn vernieuwende en innovatieve kijk op hoe winnende organisaties in de wereld van morgen zijn georganiseerd staat hij wekelijks op het podium om professionals door heel Nederland te inspireren. Daarnaast is hij Chief Happiness Officer bij een grote zorginstelling waar hij zich bezighoudt met een bouwen van een cultuur waarin professionals optimaal kunnen presteren en betrokken zijn. Tevens is hij de host van de podcast ‘Energie aan het Werk’ waarmee hij onderzoek doet naar inspirerende organisatieculturen.

10.10 - 10.55 uur
keynote Heleen Mes, HR-directeur, consultant en docent HRM en partner van het HappinessBureau

Creëer de beste employee experience

Employee experience is uitgeroepen tot hét HR-thema van 2018 en wordt gezien als de ‘next step’ in HR. Organisaties met een geweldige employee experience zijn succesvoller, productiever en creatiever. Het verzuim en verloop ligt lager en de organisatie heeft een grotere aantrekkingskracht voor talenten.
Wat betekent employee experience? Hoe bereik je een geweldige employee experience? Wat betekent het voor recruitment in organisaties? Veel, vindt Heleen Mes, want je employee experience is onderwerp van gesprek en bepaalt je imago op de arbeidsmarkt. Recruitment is de start van het toekomstig succes van je organisatie. Organisaties met een geweldige employee experience zijn de winnaars.

11.00 - 12.00 uur
break-out-ronde 1: keuze uit 4 break-outs!

1.  “Zó zet je innovatieve technologieën in voor jouw employer brand”
Redeëet Negate, People Marketing en Linda Frietman van IamProgrez

2. “Handvatten voor jouw employer brand”
Marloes Reniers, Boskalis

3. “Jouw employee experience, daar begint het pas”
Marco Rijkhoff & Alix Hensen Verbaten, KPN

4. “De menselijke kant van recruitment: over het bevorderen van connectie, passie en loyaliteit”
Anouk Kon, Indeed

Wanneer je op de foto van de spreker (hieronder) klikt, zie je de inhoud van de break-out.

12.00 - 13.00 uur
lekker lunchen én netwerken

Laat je verrassen door de “mail-with a message dames”, haal koffie bij de Monsterboard-barista, bezoek de Indeed waterbar, ga online met Endouble en kom op de kiek bij De Persgroep.

13.00 - 13.45 uur
(Google) Dave Hazlehurst, Digital Strategist, auteur, partner @PhCreative award Winning Employer Brand Agency (Engelstalig)

Hoe digitaler, hoe menselijker

Door de ontwikkeling van technologie blijft ook de digitale wereld zich alsmaar ontplooien. Een aandachtspunt daarbij blijft dat we de kunst van het menselijk zijn behouden. Het eerste wat een mens doet is namelijk voelen en daarna pas denken. Om dus goed contact te krijgen met jouw doelgroep, moet jij je menselijk opstellen én blijven voelen. Maar hoe kunnen we dit aanpakken?
In deze tijd is het voor kandidaten steeds gemakkelijker om bij je organisatie naar binnen te kijken. Nog voordat ze überhaupt een stap binnen hebben gezet, weten ze bijvoorbeeld al hoe het is om bij jouw organisatie te werken. En of er voldoende doorgroeimogelijkheden zijn. Hier zitten natuurlijk positieve én negatieve kanten aan. Tijdens deze sessie neemt Dave Hazlehurst van Ph.Creative je mee in zijn onderzoek naar hoe we de essentiële componenten van een wervingsmarketingstrategie kunnen gebruiken om relaties op te bouwen. Er zijn namelijk verschillende thema’s waarmee je rekening moet houden: kandidaten, conversie, communities en inhoud.

Dave Hazlehurst is partner bij Ph.Creative, een toonaangevend recruitmentmarketingbureau dat gevestigd is in Liverpool, Londen en New York. Dankzij digitale strategieën en tactieken weet hij zijn klanten keer op keer te verrassen. Hij houdt enorm van het vak en wil alles weten over ontwikkelingen op het gebied van marketing, klantervaringen en employer branding. Dave wordt regelmatig gevraagd om over verschillende onderwerpen te spreken en workshops te geven, onder andere door Google en LinkedIn.

14.00 - 15.00 uur
break-out-ronde 2: keuze uit 4 break-outs!

1. “1 employer brand voor verschillende doelgroepen”
July van der Heijden, Delhaize België en Richard Jonkhof, Endouble

2. “Hoe verleid je latent werkzoekenden met je eigen medewerkers?“
Eric van Bourgonje, Jobsrepublic

3. “Hoe een grotere diversiteit bedrijven helpt hun werkgeversmerk te versterken”
Sinead Bunting, Monsterboard (Engelstalig)

4. “Het internationaal uitbouwen van het employer brand“
Rutger Groenewegen en Mijke de Vette, FrieslandCampina

Wanneer je op de foto van de spreker (hieronder) klikt, zie je de inhoud van de break-out.

15.00 - 15.30 uur
pauze

Laat je verrassen door de “mail-with a message dames”, haal koffie bij de Monsterboard-barista, bezoek de Indeed waterbar, ga online met Endouble en kom op de kiek bij De Persgroep.

15.45 - 16.30 uur
Richard Mosley, Global Vice President of Strategy bij Universum en auteur van 'Employer Brand' (Engelstalig)

De zeven dodelijke zonden van employer branding

Je belangrijkste merkrelatie is niet die met je favoriete yoghurt, auto of voetbalteam, maar met het merk waar je voor werkt: jouw werknemersmerk, oftewel, je ‘employer brand’. Employer brand gaat over hoe een organisatie zich onderscheidt van de menigte. Als organisaties effectief willen concurreren in de race naar superster-talent, moeten ze meer zijn dan alleen een goede werkgever; ze moeten kiezen waarin ze opmerkelijk goed zijn. En een goed antwoord hebben op de vraag “wat onderscheidt onze bedrijfscultuur en werkgelegenheid van die van de concurrenten?”
In zijn presentatie werpt Richard Mosley een humoristische blik op de veelgemaakte fouten van organisaties die hun employer branding en wervingssucces beperken. Denk aan het om zeep helpen van de beste creatieve ideeën, het niet checken van wat de concurrentie doet, te veel beloven enz.
Organisaties besteden veel tijd en geld aan het bouwen van sterke merken om klanten te winnen, maar vaak schieten ze tekort als het gaat om het versterken van hun reputatie als werkgever om talent te winnen. Als organisaties niet het juiste talent kunnen aantrekken, betrekken en behouden, zullen ze hun bedrijfsdoelstellingen waarschijnlijk niet bereiken. En hoe werknemers over die reputatie denken, wordt steeds bepalender voor hun succes.

Richard Mosley is een van ’s werelds grootste autoriteiten op het gebied van employer brand management. Met meer dan 25 jaar ervaring heeft hij inmiddels aan meer dan 50 projecten gewerkt, onder andere voor klinkende namen als Bacardi, BP, eBay, Ferrero, L’Oreal, PepsiCo, Santander en Unilever. Ook is hij co-auteur van het eerste boek over employer branding: The Employer Brand en schreef hij zelf het boek Employer Brand Management, Practical Lessons from the World’s Leading Employers. Zijn doel is om de ontwikkeling van employer branding in een stroomversnelling te krijgen. Hiermee wil hij meer bewustwording creëren over het feit dat het binnenhalen van talent cruciaal is voor een succesvolle onderneming.

16.30- 17.30 uur
borrel én netwerken

Geniet van de bites van De Persgroep, laat je verrassen door de “mail-with a message dames”, haal koffie bij de Monsterboard-barista, bezoek de Indeed waterbar en ga online met Endouble.

Sprekers