Bureaurecruitment Event | Verslag

“Hoe blijf je meester in je vak?” was het thema van het BureauRecruitment Event 2019 op dinsdag 28 mei. Ondanks de ov-staking kwamen zo’n 135 bureaurecruiters naar het inspirerende Amsterdam Art Center. Met 5 inspirerende sprekers op de planning, gaf de dagvoorzitter Linda Hopmans om 14:00 uur het startsein van deze middag. “Denk altijd in kansen”, begon Linda, “bedenk dan: wat heb ik wél?” Voor het geval je niet aanwezig kon zijn bij dit event: geen paniek. In dit blog nemen we je mee naar deze inspirerende middag.

Mensenwerk blijft belangrijk

Han Mesters (sector bankier zakelijke dienstverlening ABN AMRO) komt als eerste in de schijnwerpers. Tijdens zijn presentatie nam hij ons mee in de trends en ontwikkelingen in onze branche. Met quotes als “big is not always beautiful” en “heb je wel écht die blauwe smurf nodig?” hingen de deelnemers aan zijn lippen. Daarmee doelde hij op de mindset die veel bedrijven tegenwoordig hebben. Met het oog op de toekomst drukt Han iedereen op het hart dat het empathisch vermogen van de mens belangrijk blijft.

Technologie zal de focus verschuiven, maar de functie niet volledig vervangen. Sterker nog: op de arbeidsmarkt zal er een stijging plaatsvinden als het gaat over creativiteit. Daarbij zal de technische kant dalen, zo blijkt uit zijn onderzoek. Een flinke realitycheck. “Technology drives out purpose”, vervolgde Han zijn verhaal. Hét gesprek voor het volgende decennium zal volgens Han in het teken moeten staan van je personeel. Iedere medewerker stuk voor stuk leren kennen om zo het beste uit ‘jouw’ mensen te halen. Belangrijk: tem de nieuwsgierigheid niet!

Recruitmentpuzzel

“Maak data inzichtelijk.” Aan de hand van 3 thema’s vertelde Jelle den Dunne (Account Director bij Bullhorn) hoe je inzicht krijgt in de productiviteitspuzzel. Eerst kwamen de strategische uitdagingen aan bod, waar hij met een serie voorbeelden benadrukte dat bedrijven hun diensten moeten aanpassen aan de verwachtingen van de doelgroep. Denk aan Videoland, waar je vroeger nog naar hun winkel moest om een film te huren, gaat dit tegenwoordig digitaal. “Laat de impact van automatisering juist jouw bedrijf ondersteunen en verrijken”, aldus Jelle. Het volgende thema stond in het teken van de journey, zowel intern als extern. De belangrijkste tip die Jelle meegaf, is om deze journeys goed in kaart te brengen.

Hij vervolgde zijn verhaal over het thema ‘operationele efficiëntie’. Hoe anderen jouw bedrijf beoordelen, is nog nooit zo belangrijk geweest. Door dit continu te meten en te luisteren naar de doelgroep weet jij hoe jouw bedrijf in de markt staat. “Maar… ga niet te complex analyseren”, gaf Jelle nog mee als afsluiting van zijn verhaal.

Durf in de spiegel te kijken

Streven naar een glimlach op het gezicht wanneer iemand is aangenomen, maar ook wanneer iemand is afgewezen. Zo begon Mark Berendsen (Managing Director Starred) aan zijn deel van de presentatie over hun benchemarkstudie van de candidate experience. Ondersteund door de quote van Peter Drucker “What gets measured, gets improved” achter zich op het scherm. Daarbij daagde Mark iedereen uit om in de spiegel te durven kijken en om feedback te durven vragen. Door deze data te meten, krijg je inzichtelijk waar je aan moet werken als bedrijf.

Ga vervolgens aan de slag met het optimaliseren van de processen, het coachen van je recruiters en zet je promoters in het zonnetje. Dennis van Weeren (Director Operations Altus Staffing) nam de presentatie over met zijn verhaal over hun ervaring van het gebruik met de Net Promoter Score (NPS). “Soms kregen we complimenten en soms wat minder”, aldus Dennis. Maar structureel om feedback vragen, is heel waardevol. Met deze quote van Colin Powell sloot hij de presentatie af.

Aandacht

“Wie zijn we als sector?” Een grote vraag waar Maikel Pals (Managing Director van Brunel Nederland en voorzitter van de Vereniging van Detacheerders Nederland) mee thuiskwam na een bezoekje in Den Haag. Daar kreeg hij het gevoel dat de sectoren detachering, uitzenden, werving&selectie allemaal over 1 kam werd geschoren. Na een uitgebreid onderzoek kwamen de feiten boven water. We zijn een onmisbare sector: 15% van de medewerkers komen vers van de schoolbanken en we zijn gemiddeld 3x meer bezig met het opleiden en coachen. “Daar ben ik trots op”, zei de stralende Maikel. Kwalitatief zijn we echt een goede werkgever.

Hij vervolgde zijn verhaal dat ze bij Brunel druk bezig zijn met de EVP. Ze zijn nog niet klaar, maar Maikel liet een paar voorbeelden zien. Zo hebben ze een community in het leven geroepen. Brunel heeft veel specialisten in huis en daar hebben ze gebruik van gemaakt. Met deze community willen ze het bedrijf nog aantrekkelijker maken, ook voor toekomstige medewerkers. Hun opdrachtgevers zijn er ook bij betrokken, soms geven ze een presentatie over de ontwikkelingen. Heel slim, want zij zien als eerste de verandering.

Ook zijn ze druk bezig geweest met het personaliseren van vacatures en het beleid voor de corporate social responsibility. Maikel licht ook toe dat het meten van data belangrijk is. Wanneer de NPS in beeld is gebracht, kunnen ze direct zien hoeveel medewerkers er 5 jaar of langer blijven. Dit zijn namelijk de promoters! Zijn laatste dia maakte het verhaal rond van alle presentaties met slechts 1 woord: aandacht. “Heb aandacht voor jouw doelgroep, en voor de interne medewerkers. Het menselijke aspect wordt steeds belangrijker, daar ga jij je mee onderscheiden.”

Serendipiteit

Peter Maasdam (oprichter Kunstuitleen.nl, Frame4u en het Amsterdam Art Center) nam ons mee terug in de tijd. “Welkom in de wereld van de artrepreneur”, begon hij zijn verhaal. In 1985 zag Peter een kans om een cursus modeltekenen te volgen van Peter Schenk in het Van Gogh Museum. Na diverse opdrachten moest hij een dansend koppel schilderen. Peter liep naar het schilderij dat al de hele middag op het podium stond, waar de tango was afgebeeld. In 1987 besloot Peter om te stoppen als tennisleraar en meer te doen met zijn passie: kunst. Er was namelijk weinig inspiratie in het bedrijfsleven.

Nadat hij zich bij de KvK had aangemeld in 1988 is het hard gegaan. Tot hij in 2004 zichzelf begon af te vragen waarom hij niet gelukkig was. Zakelijk zijn, was voor Peter niet genoeg. Dus hij belde Peter Schenk. “Ik wist dat jij ooit zou komen”, klonk het aan de andere kant van de telefoon. “It takes 2 to tango”, vervolgde Peter zijn verhaal. Daarmee bedoelde hij dat je jezelf eens moest afvragen: “welk deel wil je aansterken?!”

Zijn verhaal maakte een sprong naar 7 jaar geleden. Hij stond in het pand dat later het Amsterdam Art Center zou worden. Een vriend van hem zag ook zeker potentie in de toen vervallen ruimte. “Maak er een vergaderruimte van!”, zei hij. Dat bracht Peter aan het denken. De term ‘serendipiteit’ kwam zichtbaar op het scherm: ‘je weet niet waar het vandaan komt’. Dit had Peter ook zo ervaren na de uitspraak van zijn vriend. Hij besloot alles op alles te zetten en maakte van het pand een prachtig en inspirerende ruimte. “Create a life that you can call your own”, sloot Peter zijn presentatie af.

Borrel

Na de inspirerende sprekers klonk er muziek uit de jaren ‘80 door de boxen in de lounge. Met Peter Maasdam als dj kon iedereen genieten van een hapje en een drankje tijdens het netwerkmoment. Tussen alle prachtige schilderijen en andere kunstwerken werd er nog lang nagepraat over het mooie vakgebied recruitment.

Op de Recruiters United Facebookpagina kun je de foto’s vinden.

De presentaties van de sprekers zijn te vinden door op de naam te klikken:

————————————————————————————————————————————————————

Mastering bureaurecruitment

Hoe blijf jij meester in je vak. Dit is het centrale thema van het Bureaurecruitment Event op 28 mei. De arbeidsmarkt verandert continu op alle fronten. Dit vraagt van ons om kritisch te blijven kijken naar onze processen, nieuwe technologische ontwikkelingen te omarmen en toe te passen maar ook om te blijven kijken naar de toegevoegde waarde van jouw bureau nu en naar de toekomst.

In het inspirerende Amsterdam Art Center, trapt onder leiding van dagvoorzitter Linda Hopmans, Directeur Techniek & Bouw Randstad, Han Mesters af. Han is Sector Banker Zakelijke Dienstverlening ABN AMRO en hij neemt ons mee in de trends en ontwikkelingen in onze branche die vanuit onderzoek en analyse van de bank naar voren komen. Vervolgens komen 3 echte vakidioten aan het woord die ieder 1 conclusie van Han verder uitdiepen. Eerlijk, inspirerend en passievol delen zij hun ervaring en aanpak met ons.

Het verbeteren van de productiviteit is binnen onze branche een belangrijk punt. Zo vraagt de schaarste op de arbeidsmarkt, maar met name de verhoogde verwachtingen van de klant, kandidaat maar ook van de collega om anders te kijken naar een aantal processen. Aan welke knoppen je kunt draaien verschilt per bureau. Jelle den Dunnen, Account Director Bullhorn bespreekt de 3 thema’s die iedereen herkent. Met behulp van praktische tips én hoe de techniek je daarbij kan helpen geeft hij inzicht in hoe jij deze productiviteitspuzzel voor jouw bureau kan leggen.

Daarna is het de beurt aan Dennis van Weeren, Director operations Altus Staffing, die samen met Mark Berendsen,  Managing Director Starred, een case-presentatie geeft over hun benchmarkstudie van de candidate experience. Want hoe maak je bedrijven aantrekkelijk in een krappe markt en welke technieken zet je daarvoor in? Na een strakke voorzet van Mark neemt Dennis het van hem over. Hij legt uit wat het onderzoek heeft betekend in de bedrijfsvoering van Altus Staffing. Wat hebben ze toegepast en wat heeft het opgeleverd? En maak je geen zorgen, Mark heeft meer dan voldoende ruimte voor vragen. Sterker nog: daarvoor staat hij er.

Dan is het woord aan Maikel Pals, Managing director bij Brunel Nederland. Hij is de voorzitter van de Vereniging van Detacheerders Nederland en neemt ons mee in het ontstaan van de vereniging en haar doelen. Verder besteedt hij tijd aan de vraagstukken die hij tegenkomt binnen Brunel. Vraagstukken als: hoe blijf je onderscheidend voor kandidaten en opdrachtgevers? Hoe belangrijk is een EVP en waarom werken we niet nog meer vanuit een community-gedachte als recruiters?

En omdat ondernemerschap hoog in het vaandel staat van iedere bureaurecruiter sluiten we de middag af met een ras ondernemer die ons meeneemt in zijn kunst van ondernemen. Peter Maasdam is al meer dan 30 jaar een bezield ondernemer. Hij is de oprichter van Kunstuitleen.nl, Frame4u en het Amsterdam Art Center. In een tijd waarin het allemaal financieel lastig was, bleef Peter een voorvechter van kunst. Hij vertelt wat ervoor nodig is om 30 jaar succesvol te blijven in een creatieve branche en over zijn missie om zijn gedachtegoed over te dragen. Een verhaal over authenticiteit, creativiteit én het verdienen van een goede boterham met jouw passie.

Al met al is er meer dan voldoende te leren in het Amsterdam Art Center op 28 mei. Met z’n allen kunnen wij zorgen dat bureaurecruitment in de toekomst zijn toegevoegde waarde behoudt. Zorg dus dat je erbij bent!

Deelname aan het Bureaurecruitment event is gratis voor leden van Recruiters United. Niet-leden betalen 125 euro pp.

 

 

 

Eventpartners

Programma

13.15 uur
inloop
14.00 uur
welkom door Linda Hopmans

Directeur Randstad Techniek & Bouw

14.05 uur
Han Mesters

Sector Banker Zakelijke Dienstverlening, ABN Amro

14.45 uur
Dennis van Weeren & Mark Berendsen

Dennis van Weeren is Director of operations, Altus Staffing. Mark Berendsen is managing director, Starred.

15.15 uur
refill
15.30 uur
Jelle den Dunnen

Account director Enterprise Solutions, Bullhorn

16.00 uur
Maikel Pals

Managing Director, Brunel Nederland en voorzitter VvDN (Vereniging van Detacheerders Nederland)

16.30 uur
Peter Maasdam

Oprichter en eigenaar, Amsterdam Art Center

17.00 uur
borrel

Peter Maasdam draait plaatjes

18.00 uur
einde

Sprekers

Linda HopmansDirecteur Techniek & Bouw Randstad
Han MestersSector Banker Zakelijke Dienstverlening, ABN Amro
Dennis van WeerenDirector of operations, Altus Staffing
Mark BerendsenManaging Director, Starred
Jelle den DunnenAccount director Enterprise Solutions, Bullhorn
Maikel PalsManaging Director, Brunel Nederland en voorzitter VvDN (Vereniging van Detacheerders Nederland)
Peter MaasdamOprichter en eigenaar Amsterdam Art Center