Door Marco Leijenhorst, VodafoneZiggo

Voor veel organisaties is het verbeteren van de candidate experience een hot item. In een arbeidsmarkt waar het nog steeds moeilijk is om gekwalificeerde sollicitanten aan te trekken moet de ervaring van de kandidaat optimaal zijn. Zo niet, dan is de kans groot dat de sollicitant afhaakt. En de sollicitant? Die baalt minstens net zo hard als de werkgever. Hij of zij heeft immers ook kostbare tijd gestoken in het sollicitatieproces. Wat cijfers ter onderbouwing: 20% van de sollicitanten heeft tijdens het solliciteren een bad experience, 38% zal de baan aannemen bij een goede experience. En wist je dat veel sollicitanten (72%!) deze negatieve ervaringen doorvertellen aan vrienden en familie en hun potentiële werkgever negatief reviewen? En dat ze zelfs ook stoppen met het kopen of afnemen van de diensten van de organisatie? In deze Summerschool berekent Marco aan de hand van de Virgin case hoe die slechte ervaring zich rechtstreeks door vertaalt naar een lagere omzet. VodafoneZiggo is zo’n 3 maanden geleden gestarten met het meten van de candidate experience. In dit hoorcollege deelt Marco met jou zijn vers-van-de-pers ervaringen over dit proces. Kijk en leer van zijn inzichten, en je begrijpt  dat het meten van en investeren in een optimale candidate experience zeker geen weggegooid geld is.

Aanvullend les materiaal:

MEEDOEN
De Summer Schools zijn gratis voor leden van Recruiters United. Zij ontvangen de toegangslinks naar de Summer Schools in hun postvak. Niet-leden betalen 25 euro per sessie via een betaalverzoek (met factuur).

Wanneer je lid wordt van Recruiters United profiteer je 12 maanden van kennisdeling door diverse experts middels de Recruiters United Summer Schools, de themamaand Employer Branding en in 2021 (hopelijk) weer offline events.